CUB UCG: Besplatno učlanjenje u narodne biblioteke




CUB UCG: Besplatno učlanjenje u narodne biblioteke

Zahvaljujući inicijativi Centralne univerzitetske biblioteke Univerziteta Crne Gore da sve narodne biblioteke u Crnoj Gori podrže akciju pod nazivom Biblioteke za studente, sjutra će biti besplatno učlanjenje u 11 narodnih biblioteka u Crnoj Gori, ne samo za studente Univerziteta Crne Gore, već i za studente ostalih crnogorskih privatnih univerziteta i fakulteta.

Incijativa je dio programa i aktivnosti kojima Centralna univerzitetska biblioteka (CUB) i ove godine  obilježava Nacionalni dan podizanja svijesti o bibliotekama, u univerzitetskim i narodnim bibliotekama.

Besplatna članarina će sjutra biti moguća u bibliotekama: u Podgorici – Narodna biblioteka „Radosav Ljumović“, u Kolašinu - Narodna biblioteka „Ljubo Anđelić“, u Bijelom Polju – Narodna biblioteka - Centar za kulturu Vojislav Bulatović Strunjo, u Herceg Novom – Gradska biblioteka i čitaonica Herceg Novi, u Budvi – JU Narodna biblioteka Budve, u Kotoru – Gradska biblioteka i čitaonica Kotor, u Nikšić - Narodna biblioteka Njegoš, u Baru – Narodna biblioteka i čitaonica „Ivo Vučković“, u Cetinju – Narodna biblioteka i čitaonica „Njegoš“, u Mojkovcu - Narodna biblioteka / Centar za kulturu „Nenad Rakočević“, u Plavu – Narodna biblioteka / Centar za kulturu Plav.

Cilj obilježavanja Nacionalnog dana podizanja svijesti o bibliotekama je podsjećanje javnosti na važnost učešća biblioteka u procesu formalnog i neformalnog obrazovanja. Ujedno, manifestacija je i doprinos podizanju nivoa stručnosti bibliotečkog osoblja u Crnoj Gori i informacione pismenosti bibliotečkih korisnika.

U ovoj manifestaciji učestvuju univerzitetske, narodne, visokoškolske i specijalne biblioteke, kao i Nacionalna biblioteka Crne Gore “Đurđe Crnojević”.

Centralni događaj obilježavanja Nacionalnog dana podizanja svijesti o bibliotekama održaće se 4. oktobra u 10 časova u Čitaonici CUB pod nazivom Pretraživanje e-informacija (elektronski katalog biblioteke, Digitalni arhiv UCG, baze podataka...).

Takođe, na Pomorskom fakultetu Kotor UCG, u ponedjeljak, 7. oktobra, biće održana prezentacija na temu Savremeni tokovi u bibliotekarstvu – INELI Balkans i IFLA WLIC 2019.

https://portalanalitika.me/clanak/347165/besplatno-uclanjenje-u-narodne-biblioteke

http://www.rtcg.me/vijesti/drustvo/254427/besplatno-uclanjenje-u-biblioteke-za-studente.html

https://fosmedia.me/infos/drustvo/besplatno-uclanjenje-u-narodne-biblioteke

http://www.antenam.net/drustvo/134878-besplatno-uclanjenje-u-narodne-biblioteke

 

Image

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.