Konkurs za razmjenu sa Univerzitetom u Gracu, 1. novembar 2017.




Erasmus + konkurs za Univerzitet u Gracu

www.uni-graz.at

 

Po osnovu međuinstitucionalnog sporazuma za kreditnu mobilnost skopljenog u okviru Erasmus + programa, Univerzitet Crne Gore raspisuje konkurs za razmjenu na Univerzitetu u Gracu u akademskoj  2017/2018. godini.

 

Za mobilnost se mogu prijavljivati studenti i osoblje svih  fakulteta UCG  

 

Dostupne su sljedeće stipendije:

 Mobilnost za akademsko osoblje

 

TEACHING (Stipendija u cilju držanja nastave na Univerzitetu u Gracu)

 Broj stipendija:  1 x 7 dana + 2 dana za put

 Oblast studija: sve oblasti (spisak fakulteta Univerziteta u Gracu: https://www.uni-graz.at/en/university/information/faculties/)

 Za prijavu je potrebno podnijeti:

 

  • Plan rada potpisan od strane kandidata (formu mozete naci ovdje: http://www.ucg.ac.me/objava/blog/19379/objava/6489-korisna-dokumentacija) i prodekana za nastavu/ međunarodnu saradnju, uz predloženi termin boravka, CV na engleskom jeziku i pozivno pismo od strane konktakt osobe sa fakulteta za koji se prijavljujete, kopija pasoša

VAŽNA NAPOMENA: Predloženi datumi boravka moraju biti od 4-6 mjeseci od trenutka apliciranja za Univerzitet u Gracu, s obzirom da ovaj univerzitet zahtijeva posjedovanje vize u trenutku ulaska u zemlju.

Sve ostale korisne informacije mogu se pronaći u dokumentu koji je priložen uz konkurs.

 

Dokumentaciju (sve u jednom PDF FORMATU!!)  je potrebno poslati na e-mail adresu:irouom@ac.me,  i dostaviti prodekanu  za međunarodnu saradnju matičnog fakulteta.

Matični fakultet sačinjava listu nominovanih studenata koju šalje Univerzitetu u domaćinu, gdje se vrši konačna selekcija kandidata. Nakon završenog procesa selekcije akademsko osoblje se prijavljuje univerzitetu domaćinu putem aplikacionog formulara koji će im biti naknadno dostupan.

 

Krajnji rok za dostavljanje dokumentacije matičnom fakultetu je  1. novembar 2017.

 

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.