Elektrotehnički fakultet

Biografija




Biografija

Trifun Savić je rođen 25.09.1992. godine u Peći (Srbija). Osnovnu školu i gimnaziju „Slobodan Škerović“ završio je u Podgorici i dobitnik je diplome „Luča“.

Nakon završene srednje škole upisuje Elektrotehnički fakultet u Podgorici 2011. godine, studijski odsjek Elektronika, Telekomunikacije i Računari. Specijalističke akademske studije, odsjek Elektronika, telekomunikacije i računari, smjer Elektronika, završava u septembru 2015. godine sa prosječnom ocjenom 9.78, odbranom specijalističkog rada „Meteorološka stanica u WiFi mreži“. Iste godine upisuje magistarske studije smjer Elektronika.

Jedan je od osnivača organizacije IEEE Montenegro Student Branch, čiji je bio predsjednik u periodu od 2014. do 2015. godine. S tim u vezi, bio je učesnik i koorganizator velikog broja naučno-stručnih konferencija i seminara iz oblasti elektrotehnike i elektronike u sklopu studentskih organizacija na Elektrotehničkom fakultetu u Podgorici. Na V Sajmu mladih pronalazača 2015. godine, sa svojim timom osvaja prvu nagradu u kategoriji za najbolje revijalno inovativno rješenje za projekat “Mobilni robot u WiFi mreži”.

U dosadašnjem naučnom radu objavio je osam radova na međunarodnim i domaćim naučnim konferencijama.

Od septembra 2015. godine počinje da radi u prvom Centru Izvrsnosti u Bioinformatici (BIO-ICT) u Crnoj Gori.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.