Informacije o narednom času za predmet Govor II - 24.03.2020 14:42




Dragi studenti,

Prije svega, nadam se da ste dobro i zdravo, te da ste odmorili tokom praznika. Ubuduće ćete informacije o planiranoj nastavi pored email-a te Viber i Skype platforme moći da vidite i ovdje. 

Već smo vam, po dogovoru, poslali tekstove za narednu cjelinu koju obrađujemo shodno planu i programu za predmet Govor II- Pripovijedanje, u utorak (21.04). Iste možete naći u vašem mail sandučetu.  Oni su obavezan dio ispita Govor II. Kroz rad na ovim zadacima objedinićete znanja iz svih oblasti koje smo obradili od početka studijske godine( respiracija, artikulacija, akcentologija…), a sa druge strane provjerićete znanje o bloku (kao osnovnoj zaokruženoj misaonoj cjelini), figurama (gradacija, poređenje i kontrast), a sve u cilju što preciznije realizacije teksta.
Ono što je rezultat jeste “sadržaj” teksta, koji smo čuli, razumjeli…koji ste nam “oslikali” riječima. A to jeste glavni zadatak glumačke interpretacije.
Tekstovi su fragmenti iz romana Tvrđava, Meše Selimovića.
 
Naredni čas, planiran je za petak 25.04., shodno uobičajenom rasporedu- na platformi Skype.
 
Vi do petka treba da:
-prekucate tekst
-upišete blokove i umetnute blokove
-obilježite figure(koje prepoznate)
-pročitate u sporom tempu najmanje 10 puta
-obilježite mjesta gdje ćete uzeti vazduh
-provjerite akcente 
-pošaljete nam u petak, prije časa, prekucani tekst sa ubilježenim elementima , pojednostavite, ne morate sve da upišete. Radite to na osnovu teksta “Kao što mnogogodišnji hrast”...
-spremite se za provjeru navedenog u petak
 
Tekstove ćete raditi po sledećem rasporedu
 br 1-Ognjen
br 2-Kristijan
br 3-Aleksa
br 4-Nemanja
br 5-Una
br 6-Milica
br 7-Una

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.