Osnovne informacije




 

Studijski program Film i mediji  baziran je na tri glavna predmeta, koja su ujedno i izborni moduli za završni rad na osnovnim studijama, i to: Filmska i TV režija, Filmska produkcija i Scenario. U procesu prijemnog ispita kandidati za upis takođe imaju mogućnost izbora da svoj predmetni rad za upis prilože iz oblasti filmske i tv režije, filmske produkcije ili scenarija.

Studijski program Film i mediji uvodi studente u umjetnost filma i medija i pruža mogućnost da naši studenti steknu znanje, razviju kreativnost i ostvare praksu, tj. da: ovladaju osnovnim znanjima iz oblasti istorije, umjetničke prakse i ključnih teorijskih načela filma i medija; analiziraju i razumiju film, kinematografiju i medijske sadržaje kao uzbudljive i složene mehanizme  gdje se spajaju umjetnost i industrija; ovladaju i primjene koncepte vezane za proces pisanja, produkcije i rediteljske postavke audio-vizulenog ostvarenja  i da nastave školovanje na narednom ciklusu obrazovanja - master studijama.

Nakon završenih osnovnih studija Film i mediji, u narednom obrazovnom ciklusu studenti mogu upisati master studije na studijskim programima  Filmska i TV Režija, Filmska  produkcija ili Scenario .



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.