Otvaranje naučnog skupa "Tehnologija, kultura i razvoj"




NAJAVA: OTVARANJE NAUČNOG SKUPA „TEHNOLOGIJA, KULTURA I RAZVOJ“

PANEL: Poželjan i moguć dugoročan razvoj Crne Gore

 

Univerzitet  Crne Gore, kao suorganizator i domaćin XXVIII naučnog skupa “Tehnologija, kultura i razvoj”, poziva vas da ispratite sesiju skupa “Poželjan i moguć dugoročan razvoj Crne Gore” koja se održava u Plavoj sali Rektorata Univerziteta Crne Gore, u srijedu 1. septembra 2021, u periodu od 10 do 15h.

Sesiju će otvoriti rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Vladimir Božović kroz uvodno obraćanje i promovisanje uloge Univerziteta Crne Gore u razvoju Crne Gore, u skladu sa aktuelnom politikom EU.

Univerzitet će, kroz postojeću infrastrukturu ovog naučnog skupa, promovisati svoje kapacitete u sklopu aktivnosti traženih od strane Evropske komisije, koja je 17. maja podržala zahtjev Evropskih univeriteta da: Povezivanje visokog obrazovanja, istraživanja, inovacija i društva - otvara put novoj dimenziji evropskog visokog obrazovanja.

Imajući u vidu značaj ovog zaključka Evropske komisije na skupu će se razmatrati i treća dimenzija univerziteta - povezivanje sa okruženjem na razvoju  privrede i društva zasnovanog na znanju.

Stalni organizatori skupa su Centar za istraživanje razvoja nauke i tehnologije Instituta Mihajlo Pupin iz Beograda, Elektrotehnički fakultet Univerziteta Crne Gore, regionalno udruženja “Tehnologija i društvo” iz Beograda.

Ovaj naučni skup, održava se od 1994. godine naizmjenično jedne godine u Srbiji, druge u Crnoj Gori. Kao informaciju o temama kojima se bavi skup šaljemo vam spisak tema koje se 27 godina bavio skup, ali i sam Program rada sesije.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.