Istraživanja i inovacije za pametni, zeleni, bezbjedni i konkurentni vodni saobraćaj




Istraživanja i inovacije za pametni, zeleni, bezbjedni i konkurentni vodni saobraćaj

Evropska izvršna agencija za klimu, infrastrukturu i zaštitu životne sredine (CINEA) u saradnji sa Generalnim direktoratom za istraživanje i inovacije (DG RTD) i projektom STEERER, finansiranom u okviru programa Horizont 2020 (Structuring Towards Zero Emission Waterborne Transport) organizuju radionicu “Istraživanja i inovacije u okviru programa Horizont 2020 za pametni, zeleni, bezbjedni i konkurentni vodni saobraćaj”, koja će se održati 7. februara 2022. godine u Briselu, kao i onlajn putem.

Radionica će predstaviti rezultate sedmogodišnjeg ulaganja u istraživanje i inovacije u okviru programa Horizont 2020, usmjerenog ka pametnom, zelenom i integrisanom vodnom saobraćaju. Događaj će takođe pružiti pogled na buduće aktivnosti u svijetlu novog programa EU programa za istraživanje i inovacije Horizont Evropa.

Predstavnici Horizont 2020 projekata, Evropske komisije, država članica i sektora vodnog saobraćaja održaće prezentacije i učestvovati u diskusijama na tri panela posvećena: transformaciji ka vodnom saobraćaju sa nultom emisijom; konkurentnom, povezanom i automatizovanom vodnom saobraćaju; i bezbjednom vodnom saobraćaju.

Registracija za učešće vrši se putem linka:

https://cinea.ec.europa.eu/events/horizon-2020-research-and-innovation-delivering-smart-green-safe-and-competitive-waterborne_en

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.