Univerzitetska tribina: Pravni standard - ugledni pravnik




Univerzitet Crne Gore organizuje javnu tribinu na temu “Pravni standard - ugledni pravnik”, koja će se održati u utorak, 24. maja 2022. godine, u 11:00 časova, u prostorijama Rektorata UCG.

Na tribini će govoriti prof. dr Nebojša Vučinić, redovni profesor Pravnog fakulteta, Valentina Pavličić, zastupnica Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava, prof. dr  Branislav Radulović, predsjednik Udruženja pravnika Crne Gore i Vladan S. Bojić, advokat. Moderator tribine je prof. dr Maja Kostić-Mandić, redovni profesor Pravnog fakulteta.

Obezbjeđenje nezavisnosti i nepristrasnosti pravosuđa je neodvojivo povezano sa radom Sudskog i Tužilačkog savjeta, gdje značajnu ulogu imaju članovi tih savjeta koji se biraju iz reda uglednih pravnika. Ko se može smatrati uglednim pravnikom, da li se može govoriti o pravnom standardu, odnosno primjeni evropskih standarda u ovoj oblasti samo su neka od pitanja o kojima će biti riječi na javnoj tribini.

Ovo je još jedna u nizu javnih tribina koje Univerzitet Crne Gore organizuje najmanje jednom mjesečno tokom 2022. godine na aktuelne teme od važnosti za Univerzitet i društvo u kojem djeluje.

Molimo da se zainteresovani prijave putem mail adrese rektorat@ucg.ac.me, najkasnije do 20. maja, do 18.00 časova, zbog ograničenog broja mjesta u sali.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.