Okrugli sto: Obrazovanje pomoraca




Pomorski fakultet Kotor Univerziteta Crne Gore organizuje okrugli sto na temu “Obrazovanje pomoraca”, u srijedu, 15. juna 2022. godine, u 10.00 sati, u Rektoratu Univerziteta Crne Gore.  

Na ovu temu, u otvorenoj diskusiji, govoriće predstavnici Ministarstva prosvjete, Ministarstva kapitalnih investicija, Univerziteta Crne Gore, Srednje pomorske škole Kotor, Srednje stručne škole Bar koja školuje brodomašinske i nautičke tehničare, Udruženja agencije za ukrcaj pomoraca, Udruženja pomorskih kapetana Crne Gore, Unije pomoraca Crne Gore i drugi.

Ovaj skup je od izuzetnog značaja jer je 1. juna  2022. godine stupio na snagu čl. 114 Zakona o sigurnosti pomorske plovidbe koji se tiče obrazovanja pomoraca i obaveza obrazovnih institucija koje se bave edukacijom pomoraca u pogledu kvaliteta i usklađenosti nastavnih planova i programa sa STCW konvencijom i IMO modelima kurseva. Diskusija kroz ovaj okrugli sto bi trebala da ukaže na koji način se može izvršiti kontrola institucija koje se bave obrazovanjem pomoraca, odnosno  na koji način da se napravi spona između resornih ministarstava koja se, s jedne strane bave obrazovanjem, a s druge strane izdavanjem ovlašćenja u pomorstvu.

Događaj je otvoren za medije. Novinarsku ekipu možete akreditovati na e-mail adresu:  pr@ucg.ac.me ili na telefon 020/ 414 -247, do srijede, 13. juna 2022, do 09:00h.

 

Broj posjeta : 92



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.