Ljetnja škola „Nova kultura doktorskih studija“ na Cetinju i u Kotoru




Ljetnja škola „Nova kultura doktorskih studija“ na Cetinju i u Kotoru

Univerzitet Crne Gore organizovaće, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore, od 7. do 11. jula ljetnju školu „Nova kultura doktorskih studija“ na Cetinju i u Kotoru.

Ljetnja škola biće otvorena u petak na Cetinju, u Ministartsvu kulture, dijalogom o mentorstvu na  doktorskim studijama u oblasti društveno-humanističkih nauka. Iskustva u vođenju doktoranada i važnosti mentorstva kao garantu kvaliteta, razmijeniće potencijalni mentori sa Univerziteta Crne Gore iz oblasti društveno-humanističkih nauka, dekani i predsjednici komisija za doktorske studije, kao i njihove kolege iz Slovenije i Hrvatske.

Ljetnja škola biće nastavljena 8. i 9. jula u Kotoru, gdje će doktorandi iz Crne Gore i Slovenije sa eminentnim predavačima diskutovati o tome kako do novog doprinosa u nauci kroz doktorsku tezu, mentorstvo kroz naučni rad, etici u istraživanju, interdisciplinarnosti kao pristupu u doktorskom studiju i istraživanju.

Poseban segment ljetnje škole biće dijalog o umjetničkom doktoratu, kao doprinos daljem razvoju inicijative umjetničkih doktorskih teza u okviru inicijative „The Regional Platform Council for Benchmarking and Cooperation in Higher Education and Research”. Učesnici su predstavnici umjetničkih univerziteta i fakulteta iz Crne Gore, Srbije, Albanije, Slovenije, Kosova i Austrije. 

        



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.