Radionica o 3D štampi u edukaciji i umjetnosti




Elektrotehnički fakultet Univerziteta Crne Gore će i ove godine, u okviru festivala „Otvoreni  dani nauke“, održati radionice  „Primjeri primjene 3D štampe u edukaciji i umjetnosti“, u parku Dvorca Petrovića, na Kruševcu, od 2. do 5. oktobra, u terminima: 10.00-15.00 i 17.00-19.00 sati.

U okviru festivala, koji tradicionalno organizuje Ministarstvo nauke Crne Gore, doc. dr Milena Đukanović će sa studentima Elektrotehničkog i Mašinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore i timom 3D dizajnera iz OpenBox studija održati radionice učenicima osnovnih i srednjih škola, kao i studentima.

„Ove radionice će omogućiti dizajn i štampu 3D modela pomoću 3Dmax softvera i 3D štampača. Učenicima i studentima će biti predstavljene osnove programa igre „Kideville“, kako bi stekli uvid u arhitekturu, prostorno planiranje, tehničko crtanje i njegovu primjenu u CAD programima“, kazala je Đukanović.

Ona je dodala da će se učenici i studenti upoznati sa primjenom 3D štampe u oblasti mode, kulture, turizma, kao i drugih oblasti.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.