Rektorat, 22.04.2020

POZIV: Međunarodni nagradni Konkurs za najbolji esej na temu sporta i fizičke aktivnosti u izolaciji izazvanoj korona virusomFakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, Crnogorski olimpijski komitet i Crnogorska sportska akademija organizuju međunarodni nagradni Konkurs za najbolji esej na temu „Sport i fizička aktivnost u izolaciji izazvanoj korona virusom“.

Konkurs je otvoren za sve studente i nastavnike, sportiste, sportske trenere i medijske stručnjake, kao i ostalu stručnu javnost, koja želi da unaprijedi sport i fizičku aktivnost u vrijeme izolacije.

Konkurs će nagraditi tri najbolja eseja. Dobitniku prve nagrade će pripasti  prenosivi računar (laptop), dok su druga i treća nagrada planirane da budu u novčanim iznosima, i to: 200 eura za drugu i 100 eura za treću nagradu.

Nagrađeni eseji će biti objavljeni u naučnom časopisu "Journal of Anthropology of Sport and Physical Education" koji se nalazi na internet stranici: www.jaspe.ac.me.

Dobitnici nagrada će, takođe, dobiti jednogodišnje članstvo u NU "Crnogorska sportska akademija".

Svi zainteresovani kandidati u i van granica Crne Gore, rad mogu poslati do 22. aprila 2020. godine, na mejl adresu fakultetzasportnk@ucg.ac.me, uz ispunjene uslove opisane u Konkursu, objavljenom na sajtu Univerziteta Crne Gore (www.ucg.ac.me/sport )

Takmičenje ima za cilj da otvori široku debatu u vrijeme izolacije na temu uticaja savremenih okolnosti na sport kao fenomen današnjice u svijetu, fizičku aktivnost, i zdravlje iz svih dostupnih perspektiva kao što su, prije svega, takmičarska, te sociološka, psihološka, pedagoška, ekonomska, zdravstvena, politička, medijska, turistička i sva druga pitanja koja mogu unaprijesiti navedenu oblast u kriznim vremenima, te da upozna sve potencijalne čitaoce sa neizvjesnošću u svakodnevnom životu sa kojom smo se iznenada susreli i sa kojom se moramo izboriti u bliskoj budućnosti.

Uslovi i načini prijave dostupni su u tekstu konkursa na linku: https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1259/objava/67842-konkurs-za-najbolji-esej-na-temu-sport-i-fizicka-aktivnost-u-izolaciji

Broj posjeta : 453