Stipendije provincije Hunan za studente koji uče kineski jezik




Obavještenje o prijavi za stipendiju provincije Hunan za studente koji uče kineski jezik iz zemalja u okviru inicijative „Kaiš i put“ (The Belt and Road)

 

 Svim univerzitetima:

U cilju sprovođenja Strateških inicijativa pod okriljem inicijative “Kaiš i put” za provinciju Hunan, korišćenja prilika u okviru inicijative “Kaiš i put” i promocije obrazovanja inostranih studenata u provinciji Hunan, Odsjek za prosvjetu provincije Hunan daje stipendiju za studente koji uče kineski jezik iz država koje potpadaju pod inicijativu „Kaiš i put“. Za 2017. godinu, planiran je upis 200 studentata koji uče kineski jezik iz država koje potpadaju pod incicijativu „Kaiš i put“ koji bi studirali u provinciji Hunan godinu dana. U nastavku se nalazi još informacija:

  1. Univerzitet koji može vršiti regrutovanje i broj studenata: veći broj univerziteta (14) nego u 2016. godini ima pravo da regrutuje studente koji uče kineski jezik iz država koje potpadaju pod inicijativu „Kaiš i put“, a broj studenata je 200.
  2. Programi i trajanje stipendije: Redovno (full-time) obrazovanje za studente koji uče kineski jezik, a trajanje stipendije je godinu dana.
  3. Uslovi regrutovanja:
  • Univerzitet direktno upisuje studente koji uče kineski jezik iz država koje potpadaju pod inicijativu „Kaiš i put“. Strogo je zabranjeno povjeravati regrutovanje drugim posredničkim agencijama.
  • Regrutovani studenti uključuju: đake koji su završili srednju školu, studente fakulteta i studente master studija.
  • Broj studenata ograničen je samo na nove međunarodne studente – ne odnosi se na one studente koji su već studirali u provinciji Hunan.
  • Univerziteti se podstiču da ograničenje broja studenata bude u skladu sa brojem stipendija razmjene između univerziteta.
  • U cilju unapređenja kvaliteta obrazovanja međunarodnih studenata, 30 procenata studentata koji uče kineski jezik takođe se mogu prijaviti za ostale stepene nakon jednogodišnje stipendije.
  1. Dobitnici stipendije dobijaju cijelu stipendiju sa 15,000 RMB godišnje, što uključuje naknadu za registraciju, školarinu, naknadu za osnovne materijale za učenje, naknadu za smještaj u kampu i sveobuhvatno osiguranje za inostrane studente koji studiraju u Kini. Naknade su namijenjene samo za konkretnu svrhu. Nedostajući dio obezbjeđuje se iz relevantnih sredstava univerziteta.
  2. Rok za regrutovanje je do kraja marta 2018. godine, a kvalifikaciju studenta provjerava Odsjek za prosvjetu provincije Hunan.
  3. Aplikacioni formular (attachment 2) treba dostaviti Odsjeku za prosvjetu provincije Hunan zajedno sa formularom JW202.
  4. Kontakt informacije

Adresa: Rektorat Univerziteta Crna Gore, Cetinjska br. 2, 81000 Podgorica

Tel: +382(0)69623074    +382(0)20414268

Email: 906559778@qq.com

institut_konfucije@ac.me

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.