Prijave studenata za zimsku školu u Belfastu do kraja septembra




U okviru Evropskog tehnološkog instituta, partnerske organizacije - TU Minhen, Univerzitet Kembridž i Kvins Univerzitet u Belfastu, organizovaće u novembru 2017. godine Zimsku školu o evropskom prehrambenom sistemu, za 30 studenata.

 ImageStudenti i mladi profesionalci različitih obrazovnih profila iz različitih zemalja baviće se pitanjima vezanim za izazove sa kojima će se evropski prehrambeni sistem suočiti u budućnosti. Kako da nahranimo sve brojniju populaciju a pri tom očuvamo prirodu? Kako da učinimo lanac prehrane trasparentnim i smanjimo otpad hrane? – neka su od pitanja na koja će mladi ljudi da nude rješenja.

Tokom zimske škole u trajanju od dvije nedjelje, učesnici će raditi u interdisciplinarnim timovima, identifikovaće probleme, raditi prototipe izvodljivih rješenja i prezentovati svoje rezultate pred panelom eksperata. Tim će započeti sa radom u Minhenu tokom prve nedjelje, otputovaće u Kemridž druge nedjelje i imati mogućnost za onlajn savjetovanja Kvins univerziteta u Belfastu o tome kako da startap ideju materijalizuju.

 Prijave se primaju po redosljedu prijavljivanja, ukoliko ispunjavaju kriterijume, do popunjavanja mjesta. Stoga je potrebno što prije poslati prijavu, a krajnji rok je 30. septembar. Sve informacije i onlajn prijavljivanje dostupno je na sajtu: http://www.cdtm.de/eit-food-winter-school-2017/

 

 

Ministarstvo nauke



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.