Medicinski fakultet

Biografija




Biografija

Dr  Benida Šahmanović Škrijelj, rođena 25. Novembra, 1991. godine u Plavu, Crna Gora. Osnovnu školu „Hajro Šahmanović“ i SMŠ „Bećo Bašić“ u Plavu, završila sa odličnim uspjehom, nosilac je diplome „Luča”.

Upisala Medicinski fakultet Univerziteta Crne Gore studijske 2010/11. godine u Podgorici. Završni rad pod nazivom “ Korelacija diabetes melitusa tip II sa sindromom policističnih ovarijuma“ pod mentorstvom prof. dr Snežana Vujošević, odbranila u maju 2016.godine. Student je akademskih doktorskih studija, studijski program Medicina, na Medicinskom fakultetu u Podgorici. Učesnica brojnih kongresa, radionica i drugih vidova edukacija.

Pripravnički radni staž odradila u Kliničkom centru Crne Gore i Domu zdravlja Podgorica. Trenutno zapošljena u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore, budući specijalizant iz oblasti interne medicine na Medicinskom fakultetu u Beogradu, a za potrebe Kliničkog centra Crne Gore. Od 2017.godine angažovana kao saradnik u nastavi na predmetu Farmakologija, Farmakologija sa toksikologijom, Klinička farmakologija na studijskim programima Medicina i Stomatologija.

Tečno govori engleski jezik. 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.