Filozofski fakultet

Biografija




Biografija

Milica Drobac - Pavićević, rođena 24. maja 1979. godine u Bačkoj Palanci (Srbija), gdje je i završila osnovnu školu 1994. godine. Iste godine je upisala Medicinsku srednju školu, koju završava 1998. godine u Banjoj Luci (Bosna i Hercegovina). Dalje školovanje nastavlja kao student na Filozofskom fakultetu, Odsjek za psihologiju na Univerzitetu u Banjoj Luci.

Diplomski rad pod nazivom “Trajanje doživljaja rata kod mladih“ odbranila je u martu 2003. godine i stekla zvanje diplomiranog psihologa. Postdiplomske studije upisuje 2003. godine na Odsjeku za psihologiju, na Filozofskom fakultetu u Banjoj Luci. Magistarski rad pod nazivom ,,Perfekcionizam, intelektualna darovitost i akademsko postignuće,, brani 2008. godine i stiče zvanje magistra psiholoških nauka. Doktorsku disertaciju pod nazivom ,,Psihološki efekti vježbe i transfera u razvoju kreativnosti kod intelektualno darovitih učenika viših razreda osnovne škole,, je odbranila 2014. godine i stekla zvanje doktora psiholoških nauka. Zvanje asistenta stiče 2004. godine, a zvanje višeg asistenta 2009. godine. Zvanje docenta je stekla 2014. godine. Kao odgovorni nastavnik izvodi nastavu iz predmeta koji pripadaju užoj naučnoj oblasti Pedagoška i školska psihologija na Studijskom programu psihologija, Studijskom programu pedagogija i  Studijskom programu obrazovanje učitelja.

Učestvovala je na nekoliko naučnih skupova i konferencija sa međunarodnim učešćem u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedonija (FYROM), SAD, kao i u nekoliko projekata u okviru Odsjeka za psihologiju, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, Save the Children, Unicef, United Nations Volunteers (UNV) i Društva psihologa Republike Srpske (DPRS).

Saradnik je u Astronomskom društvu Višnjan (Hrvatska) i Znanstveno edukacijski centar Višnjan, gdje već dvije godine osmišljava, priprema i vodi radionice u sklopu Youth Science Camp (YSC) iz oblasti psihologije. Polaznici kampa su učenici osnovnih i srednjih škola. Takođe je zvanični psiholog MENSA (BiH).

Majka. Udata.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.