Institut – Centar izvrsnosti za istraživanja i inovacije

COST Info dan - mogućnosti umrežavanja naučnih timova i podsticanja međunarodne naučne saradnje
COST Info dan - mogućnosti umrežavanja naučnih timova i podsticanja međunarodne naučne saradnje

Info dan posvećen evropskom programu saradnje u nauci - COST (Cooperation in Science and Technology), u organizaciji COST asocijacije, biće održan 23. februara 2021. godine, s početkom u 9.30h, onlajn putem (Zoom platforma).  

COST finansira istraživačke mreže (projekte) koje se nazivaju COST akcije, otvorene za sve oblasti nauka, za inovativne ideje, partnere (javne i privatne, velike i male) i istraživače u svim fazama karijere.

Učesnici će na Info danu imati priliku da se upoznaju sa ulogom COST-a u podsticanju i širenju izvrsnosti u istraživanju, kao i načinom podnošenja novih COST akcija, i mogućnostima umrežavanja s postojećim COST akcijama.

Crnogorski istraživački timovi su od sticanja punopravnog članstva naše zemlje u COST asocijaciji maja 2015. godine, prepoznali brojne benefite koje im nudi ovaj program: finansijsku podršku za učešće na sastancima organizovanim u okviru akcija (kako putne troškove, tako i organizaciju sastanaka), kratkoročne naučne posjete, trening škole, konferencije, kao i administrativnu podršku instituciji nosiocu projekta.

 

Program COST info dana i link za pruključenje Zoom vebinaru možete pogledati ovdje:

https://www.cost.eu/events/online-info-day-feb-2021/

 

Evaluacija poziva za predlaganje novih COST akcija - učestvujte kao COST ekspert, 25.02.2021. godine

 

Vebinar na kojem će se predstaviti mogućnosti koje COST pruža, s posebnim naglaskom na postupak evaluacije i selekcije COST predloga projekata, održaće se 25. februara 2021. godine, s početkom u 10h, onlajn putem.  

Poziv za nove COST akcije kontinuirano je otvoren i prijave se prikupljalju nekoliko puta godišnje. Rok za prijavljivanje predloga COST akcija je 29. oktobar 2021. godine.

 

Više informacija o programu webinara i registraciji dostupno je putem linka:

http://lino.lmt.lt/en/cost-open-call-evaluation-getting-involved-as-a-cost-expert/

 

Dodatne informacije o COST programu:

Milena Milonjić

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta

Nacionalni COST koordinator

Tel. 020 405 307

E-mail: milena.milonjic@mpnks.gov.me

www.cost.eu

 

Broj posjeta : 248