Institut – Centar izvrsnosti za istraživanja i inovacije

JRC i Area Science Park - Konferencija o transferu tehnologija od 17-19.11.2021.
JRC i Area Science Park - Konferencija o transferu tehnologija od 17-19.11.2021.

JRC i Area Science Park zajedno organizuju hibridnu Konferenciju o transferu tehnologija od 17. do 19. novembra 2021. Godine, u Trstu i online.

Transfer tehnologija iz istraživačke laboratorije na tržište najsloženiji je i najrizičniji korak procesa inovacija. Cilj konferencije je prenos najboljih praksi i da pospješi razvoj ekosistema transfera tehnologije na Zapadnom Balkanu i u jugoistočnoj Evropi.

Konferencija je podijeljena na tri segmenta:

  • Prvi dan konferencije daje uvod u transfer tehnologija i predstaviće ključne alate za transfer tehnologia, kao i platforme za patente i istraživanje/analizu tržišta, posvećene startapovima i jačanjima kapaciteta/nadogradnji.
  • Drugi dan se fokusira na inovacione ekosisteme i preduzetništvo, uključujući dizajn inovacionih ekosistema (uz upotrebu istraživačke infrastrukture i platforme za ispitivanja - testbeds), finansiranje u ranoj fazi, spremnost investitora. i dr.
  • Treći dan razmatra kako maksimalno iskoristiti potencijal uspješnih dogovora o transferu tehnologija u regionu i okuplja lokalne preduzetnike i istraživače, uključujući učesnike u tekućoj akciji izgradnje kapaciteta EU4TECH Proof of Concept za Zapadni Balkan, kako bi predstavili svoje praktično iskustvo u prenosu tehnologija.

Konferencija je otvorena za stručnjake iz istraživačkih organizacija, univerziteta, industrije, javnih institucija i konsultante. Državljani Albanije, Jermenije, Bosne i Hercegovine, Gruzije, Kosova, Moldavije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Srbije, Ukrajine i Turske mogu podnijeti zahtev za finansijsku podršku za troškove  puta i smještaja.

Detaljan program i link za registraciju možete pronaći ovdje.

Broj posjeta : 76

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.