U Centru za obuku pomoraca održano predavanje: Kako predstaviti sebe




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U okviru Centra za obuku pomoraca Pomorskog fakulteta Kotor se pored obuka propisanih Pravilnikom o vrstama zvanja i ovlašćenja, uslovima za sticanje zvanja i izdavanje ovlašćenja za članove posade  broda kontinuirano radi na pripremi naših studenata i polaznika obuka za tržište rada.

Veoma je značajan prvi korak prilikom slanja odgovarajuće dokumentacije. Iz tog razloga je organizovana online prezentacija pod nazivom KAKO PREDSTAVITI SEBE? Putem zoom platforme je u utorak, 13 aprila 2021. godine, oko trideset studenta i polaznka osnovnih obuka pratilo predavanje koje su održale prof. dr Tatijana Dlabač, rukovodilac programa obuka i doc. dr Senka Šekularac Ivošević.

Profesorica Dlabač prisutnima je objasnila značaj kvalitetnog CV- a prilikom apliciranja za posao i obezbjeđivanja mjesta za dalje selekcione intervjue. Kroz konkretne primjere i smjerice za pisanje, strukturu i standardizovanu formu ovog dokumenta učesnici su dobili jasno uputstvo kako da pravilno kreiraju svoju ličnu prezentaciju u vidu CV-a.

Profesorica Šekularac – Ivošević u svom dijelu izlaganja prezentovala je motivaciono pismo, kao još jedan veoma značajan elemenat prilikom ličnog predstavljanja. Istakla je da kandidati putem motivacionog pisma imaju priliku da na sofisticiran način uvjere buduće poslodavce da su baš oni pravi izbor za kompaniju. Kroz prezentaciju učesnici su imali priliku da se upoznaju sa pravilima i značajnim segmentima koje jedan dobar primjer motivacionog pisma mora da sadrži.

Takođe, istaknut je i značaj digitalnog predstavljanja u poslovnom svijetu u vidu uređivanja LinkedIn profila i profesionalne konekcije na globalnom nivou.

Zaključuje se da je od izuzetne važnosti kvalitetno i profesionalno predstaviti sebe i svoje kompetencije, pogotovo za pomorce s obzirom na internacionalni karakter profesije i veću konkurenciju na tržištu rada.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.