Odgovori na česta pitanja u vezi polaganja ispita iz ovog predmeta u septembarskom roku
P1. KADA CE BITI PRIJAVA I POLAGANJE ISPITA U SEPTEMBARSKOM ROKU?

Prijava i termini polaganja ispita biće objavljeni na internet stranici fakulteta

P2. KO MOŽE DA POLAŽE ISPIT U SEPTEMBARSKOM ROKU?

Ispit mogu prijaviti i polagati svi studenti koji su u junskom roku dobili ocjenu F.

Osim toga, spit mogu prijaviti i polagati i studenti koji su u junskom roku dobili ocjenu E i više, ali nijesu zadovoljni ocjenom.  Ovi studenti moraju najprije, nakon verifikacije ocjena u junskom roku poništiti prelaznu ocjenu!

P3. DA LI SE PRIZNAJU NEKI BODOVI IZ JUNSKOG ROKA, UKOLIKO POLAŽEM ISPIT U SEPTEMBARSKOM ROKU?

Svim studentima (i onim sa ocjenom F iz junskog roka, i onim koji su poništili prelaznu ocjenu u junskom roku), priznaju se bodovi prisustva i bodovi elaborata za septembarski rok.

Osim toga, priznaju se i bodovi osvojeni na provjerama znanja u junskom roku, ukoliko student nije u septembarskom roku izlazio na te provjere znanja, odnosno, ukoliko student u septembarskom roku bude polagao:

1.završni ispit, ali ne i kolokvijume - biće mu priznati bodovi kolokvijuma koje je stekao zaključno sa junskim rokom (ako ih ne polaže u septembarskom roku);
2. jedan ili oba kolokvijuma, ali ne i završni ispit - biće mu priznati bodovi kolokvijuma koje je stekao zaključno sa junskim rokom (onih ili onog kolokvijuma koje ne polaže u septembarskom roku) i bodovi na završnom/popravnom ispitu iz juna;
3. završni ispit i kolokvijume (jedan ili oba) - biće mu priznati bodovi kolokvijuma koje je stekao zaključno sa junskim rokom (onih kolokvijuma koji ne polaže u septembarskom roku).

Ukoliko u septembru student koji je poništio ocjenu iz junskog roka i prijavio ispit za septembarski rok, ne izađe ni na jednu provjeru znanja, na kraju septembarskog roka mu se priznaju samo bodovi prisustva i seminarskog rada i ocjena F.

P4. DA LI MORAM IZAĆI NA SVE PROVJERE ZNANJA U SEPTEMBARSKOM ROKU?

Prema dosadašnjoj praksi na ovom predmetu, student može izaći na sve ili samo na one provjere znanja za koje je zainteresovan (jedan ili oba kolokvijuma, završni ispit). 

P5. ŠTA AKO SAM PRIJAVIO ISPIT, ALI NE IZAĐEM NI NA JEDNU PROVJERU ZNANJA U SEPTEMBARSKOM ROKU?

Ukoliko je u junskom roku student imao ocjenu F, a ne izađe ni na jednu provjeru znanja, na kraju septembarskog roka mu se priznaju bodovi osvojeni u junskom roku. 

Ukoliko u septembru student koji je poništio ocjenu iz junskog roka i prijavio ispit za septembarski rok, ne izađe ni na jednu provjeru znanja, na kraju septembarskog roka mu se priznaju samo bodovi prisustva i seminarskog rada i ocjena F.

P6. KAKO SE VRŠI PONIŠTAVANJE PRELAZNE OCJENE IZ JUNSKOG ROKA?

Prema Pravilima studiranja na osnovnim studijama, student, koji nije zadovoljan ostvarenom prolaznom ocjenom, ima pravo nakon verifikacije ocjene da podnese zahtjev prodekanu za nastavu za poništenje ocjene i ponovno polaganje ispita.Prodekan za nastavu odlukom odobrava ovo pravo za ponovno polaganje ispita. Ponovno polaganje ispita odvija se u narednom propisanom roku kod predmetnog nastavnika.

Dakle, ocjena mora biti poništena prije prijave ispita za septembarski rok, a nakon verifikacije ocjena na Vijeću Fakulteta.

P7. KAKO ĆE BITI ORGANIZOVAN ISPIT U SEPTEMBARSKOM ROKU?

Ispit će biti organizovan slično kao i u junskom roku.

Studenti mogu polagati oba kolokvijuma prema rasporedu polaganja u septembarskom roku, koji će biti objavljen na internet stranici fakulteta. Ukoliko žele da polažu oba kolokvijuma, ne moraju to uraditi u istom terminu.

Takođe, studenti mogu polagati u oba termina završni dio ispita koji se sastoji od testa i usmenog ispitivanja, pri čemu se oba dijela završnog ispita moraju polagati u istom terminu. 

Studenti koji polažu kolokvijum (kolokvijume) i završni ispit, ne moraju to uraditi u istom terminu.Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.