Pomorski fakultet Kotor

Biografija




Biografija

Lazar Nikitović je rođen 04.12.1994. godine u Cetinju, Crna Gora. Osnovnu školu “Štampar Makarije” završio je u Podgorici nakon čega upisuje gimnaziju “Slobodan Škerović” takođe u Podgorici.
Nakon završene srednje škole, 2013. godine upisuje se na Elektrotehnički fakultet u Podgorici na odsjeku Energetika i Automatika. Osnovne studije završava 2016. godine. Iste godine upisuje se na specijalističke studije na smjeru Industrijska elektrotehnika koje završava 2017. godine, odbranivši specijalistički rad na temu: “Analiza talasnih oblika struje i napona transformatora u praznom hodu ” sa najvišom ocjenom „A“(10).
Nakon toga, upisuje magistarske studije na smjeru Industrijska elektrotehnika gdje polaže sve ispite predviđene planom i programom magistarskih studija.
Na Univerzitetu u Kotbusu, Njemačka, na katedri za Ekonomiju u energetici, odrađivao je praksu u periodu od 10. jula do 01. septembra 2016. godine.
U Crnogorskom elektrodistributivnom sistemu, sektor za razvoj, je bio na stručnom osposobljavanju od sredine januara do sredine oktobra 2017. godine.
U Ministarstvu ekonomije, Direktorat za energetiku – Direkcija za obnovljive izvore energije, radio je po Ugovoru o djelu u periodu od 18. decembra 2017. godine do 1. oktobra 2018. godine.
Sredinom decembra 2017. godine postao je član na CROSSBOW projektima, čiji je nosilac Univerzitet Crne Gore – Elektrotehnički fakultet, a rukovodilac prof. dr Saša Mujović.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.