Metodika nastave engleskog jezika sa školskim radom, 01-04-2020




Poštovane koleginice,

 

U prilogu je materijal za sjutrašnje predavanje i vježbe. Nastavljamo sa vještinom čitanja za A1 i A2 nivo (prema Zajedničkom evropskom referentnom okviru za jezike). Nastavni materijal je preuzet sa web stranice www.teachingenglish.org.uk. Izdvojila sam po tri primjera aktivnosti za A1 i A2 nivo. Na sajtu možete naći još primjera za pomenute nivoe i oni se odnose na nivoe učenja engleskog jezika u osnovnoj školi. 

Primila sam Vaše domaće zadatke za prošlu nedjelju. Bili ste vrlo kreativni, ozbiljni i odgovorni, posebno u pogledu izbora aktivnosti za različite razrede koje ste dobili u zadatku.  Takođe, ispostovali ste  instrukcije u kojima se tražilo da, prema izvorima koje ste dobili, napravite tri vrste aktivnosti i to: prezentaciju određenog gramatičkog sadržaja, vježbu za provjeru naučenog i rješenja za datu vježbu. Taj, prvi dio zadatka, obavili smo uspješno.

Sada slijedi drugi dio zadatka u kome se od Vas traži da prilagodite već urađene vježbe onlajn nastavi engleskog jezika u osnovnoj školi. Dobili smo vrlo pozitivne komentare od nastavnika engleskog jezika sa kojima sarađujemo u vezi sa našim školskim radom. Sugestije koje su nam dali tiču se konkretno našeg drugog dijela zadataka. Potrebno je proširiti zadatke koje ste već uradili i prilagoditi onlajn nastavi. Detaljne i konkretne instrukcije šaljem sjutra u našu google učionicu, u vrijeme kada imamo vježbe iz ovog predmeta.

Ovdje ću, za sad, postaviti samo tabelu sa imenima studenata i razredima koji su im dodijeljeni. Pošto konkretno dobijate razred za koji ćete pisati pripremu za čas, u obavezi ste da prvo čas engleskog jezika za taj razred odgledate na televiziji. Ukoliko ne možete da pratite nastavu na televiziji u vrijeme prvog prikazivanja, možete naknadno da ga odgledate na sajtu www.ucidoma.me. Imate obaveza i iz drugih predmeta, tako da mogućnost pregleda časa, na pomenutom sajtu, u vrijeme kada ste slobodni, olakšava izradu Vaših zadataka.   

U google učionici smo već dobili primjere kako treba pripremiti čas engleskog jezika u onlajn uslovima, pa ćemo se tih primjera i držati. Već su postavljeni primjeri za VI i VII razred. Ujutru ću u vrijeme vježbi, u google ucionici, podijeliti i primjere za ostale razrede. 

Srdačan pozdrav,

Marija Mijušković

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.