Iskustva iz virtuelne učionice




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Onlajn nastava iz predmeta Metodika nastave crnogorskog-srpskog, bosanskog, hrvatskog jezika i književnosti II održava se kontinuirano preko Zoom aplikacije. 

Navodimo iskustva studenata:

''Onlajn nastava nam omogućava da kontinuirano usvajamo sve sadržaje predviđene za ovaj period studijske godine. Ne bi bilo zgroreg da Univerzitet u svakom momentu, pa i izvan vanrednih okolnosti, ima onlajn nastavu kao mogućnost.'' (Milena Dragišić)

''Onlajn nastava pruža mogućnosti organizovanja predavanja na veoma zanimljiv i praktičan način. Veoma je značajna činjenica da nam omogućava osjećaj 'opuštenosti' tako što nas ne ograničava nekim šablonom (npr. da moramo biti 'viđeni') da bismo pratili nastavu. Dovoljna je glasovna komunikacija koja odgovara svima. Onlajn nastava omogućila nam je da vratimo interakciju koju smo imali u našim učionicama.'' (Suada Dacić)

''Dopada mi se ovaj način komunikacije sa profesorima i koleginicama. Osim što je obezbijeđen kontinuitet nastave, omogućeno nam je i da ostanemo kući na sigurnom. Dakle - i zdravlje i znanje. Ipak, nadam se da će se stanje što prije normalizovati i da ćemo se vrlo brzo vratiti našim učionicama i ustaljenom načinu rada.''  (Marija Vujičić)

Činjenica je da kontinuitet nastave ne bi mogao biti održan bez odgovarajućih onlajn aplikacija i platformi, pa smo veoma zadovoljni što imamo takve mogućnosti. Studenti su se brzo navikli na ovaj način rada i već uviđaju neke od mogućnosti koje savremena tehnologija nudi za realizaciju nastave.

Još je rano govoriti o prednostima i nedostacima onlajn nastave u odnosu na uobičajeni način rada, ali je za sada izvjesno da će nam - u ovako kompleksnoj situaciji - upravo onlajn nastava pomoći da studijsku godinu uspješno nastavimo. 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.