Pomorski fakultet Kotor, 26.02.2021

Sastanak Upravnog odbora konzorcijuma na WRECKS4ALL projektuSastanak Upravnog odbora partnera na projektu: “Zaštita podvodnog nasljeđa kroz digitalizaciju i valorizaciju kao novi oblik turističke ponude” - WRECKS4ALL (eng. Protecting underwater heritage through its digitalization and valorisation as a novel touristic offer) održan je u petak, 26.02.2021. godine putem Zoom aplikacije. Ovom sastanku su prisustvovali članovi ovog tijela, predstavnici monitoring grupe i ostali učesnici ispred partnerskih institucija na projektu: Turističke organizacije Opštine Bar, Turističke Zajednice Hercegovačko-neretvanskog kantona iz Bosne i Hercegovine, Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Splitu i Hrvatskog pomorskog muzeja Split iz Hrvatske.

Na sastanku je bilo riječi o realizovanim i tekućim aktivnostima na projektu. Tehnički dio događaja je obilježila evaluacija periodičnih izvještaja, statusa plana nabavki, usvajanje monitoring izvještaja, kao i plana budućih aktivnosti na projektu. Napravljen je osvrt na radove adaptacije u Kotoru, Mostaru i Splitu, kao i nabavke odgovarajuće ronilačke i ostale opreme u cilju opremanja izložbenih prostora na navedenim lokacijama prekogranične saradnje. Napravljen je osvrt na radni paket komunikacije čiji je cilj promovisanje implementacionih rezultata na projektu. Pravci konretizacije aktivnosti na prvom, ujedno i najzahtjevnijem, radnom paketu su definisani i usaglašeni. Planirano je da se sljedeći sastanak radnih grupa održi u maju mjesecu tekuće godine.  

Projekat se finansira iz sredstava Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020 i trajaće do 14.08.2022. godine.

Broj posjeta : 279