Održana promocija i prezentacija rezultata WRECKS4ALL projekta u Baru




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U Baru, gradu mediteranskog podneblja, u najvećem turističkom i nautičkom centru na ulazu u Jadransko more, u organizaciji Tursitičke organizacije Opštine Bar, upriličen je završni događaj na projektu pod nazivom “Zaštita podvodnog nasljeđa kroz digitalizaciju i valorizaciju kao novi oblik turističke ponude” - WRECKS4ALL, odobrenog za finansiranje u sklopu Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020.

Nakon pozdravnog govora direktora TO Bar, gospodina Ivana Kovača, prezentaciju o ostvarenim rezultatima projekta predstavio je prof. dr Danilo Nikolić, rukovodilac WRECKS4ALL projekta. On je govorio o prekograničnoj saradnji partnerskih institucija i organizacija na projektu, koracima implementacije i izlaznim reultatima u zemljama, učesnicama projekta.

Darko Kovačević, tehnički saradnik na Fakultetu, predstavio je akcioni plan za upravljanje podvodnim kulturnim nasljeđem, model destinacijskog menadžmenta za ronjenje, a takođe je govorio o regionalnom uticaju projekta na sve aktere u lancu ronilačkog turizma.

Tokom ovog događaja, kolege iz Studio Lasso doo iz Podgorice održale su prezentaciju modela virtuelne realnosti. Na samom kraju, predstavljena je regionalna interaktivna mapa za ronjenje. Kasnije su gosti imali priliku da virtuelno zarone uz pomoć VR naočara.

Završnom događaju u Baru, prisustvovali su predstavnici svih partnerskih institucija na projektu koji su izrazili zadovoljstvo nakon zajedničkih realizovanih aktivnosti koje su trajale dvadesetosam mjeseci.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.