Održan drugi sastanak Upravnog i istraživačkog odbora na ISACC projektu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U hotelu Cattaro u Kotoru je danas održan drugi sastanak Upravnog i istraživačkog odbora partnerskih institucija i organizacija na projektu pod nazivom „Inovativni sistemi za unaprijeđenje carinske kontrole protiv prevare” (eng. Innovative Systems to enhance Antifraud Customs Controls, akronim: ISACC).

Pored partnera iz Crne Gore i Albanije koji su uživo prisustvovali događaju, putem Zoom aplikacije su aktivno učešće na sastanku uzele ostale kolege iz Italije i Albanije. U prijatnom ambijentu hotela Cattaro, vodeći partneri radnih paketa su izlagali prezentacije o završenim i budućim aktivnostima na ISACC projektu. Bilo je riječi o kreiranju IT platforme za unaprijeđenje carinske kontrole protiv prevare koja će predstavljati jedan od najvažnijih izlaznih rezultata projekta. Ovom prilikom se razgovaralo i o organizaciji vebinara koja će uslijediti tokom 2022. godine. Partneri su se osvrnuli i na projektni i finansijski menadžment pri čemu su napravljena okvirna predviđanja implementacionih aktivnosti na projektu. Dogovoreno je da se nakon izrade kvantitativno-kvalitativne analize za carinske procedure i kontrolu, nastave aktivnosti potpisivanja memoranduma o razumijevanju između uprava carina tri zemlje, učesnice projekta.

Projekat se finansira od strane EU-IPA fondova kroz program Interreg CBC Italija-Albanija-Crna Gora 2014-2020 i završava se 30. juna 2022. godine.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.