Prvi sastanak partnera na MEP&M projektu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Od 22. do 23.02.2021. godine održan je dvodnevni sastanak (Kick-off meeting) partnera na Erasmus + projektu pod nazivom: Development of Regional Joint Master Program in Maritime Environmental Protection and Management (MEP&M), koji će se realizovati na Pomorskom fakultetu Kotor i Institutu za biologiju mora u periodu od 15.01.2021. do 14.01.2023. godine. Projekat se finansira iz sredstava Izvršne agencije za edukaciju, audiovizuelnu politiku i kulturu Evropske unije (EACEA) u okviru ključne akcije KA2 – Saradnja za inovacije i razmjenu dobre prakseizgradnja kapaciteta u visokom obrazovanju.

Tokom prvog dana, pored dekana fakulteta prof. dr Špira Ivoševića, pozdravni govor je održala gospođa Danielle Picot, projektni oficir ispred EACEA, i gospođa Vanja Drljević, koordinator nacionalne Erasmus + kancelarije u Crnoj Gori. Predstavljeni su radni paketi, a takođe podproizvodi i izlazni rezultati koji se očekuju nakon trogodišnje realizacije projekta. Drugog dana je bilo riječi o tehničkom dijelu implementacije aktivnosti na projektu, gdje su prikazane predviđeni diseminacioni koraci ka boljoj prezentaciji novog akreditovanog studijskog programa. Uz adekvatan projektni i finansijski menadžment, partnerima je omogućeno da na dnevnom nivou upravljaju projektom i odlučuju o pravcima razvoja zajedničkog cilja, a to je stvaranje uslova za akreditovanje zajedničkog regionalnog studijskog programa na engleskom jeziku Univerziteta Crne Gore, Pomorskog fakulteta Kotor, Aleksander Moisiu Univerziteta iz Drača i Univerziteta u Valoni ‘Ismail Qemali’ iz Albanije.

Na događaju su učestvovali predstavnici drugih partnerskih institucija/organizacija na projektu: Aleksander Moisiu Univerzitet iz Drača, Univerzitet u Valoni ‘Ismail Qemali’ i Uprava za pomorstvo iz Albanije, Univerzitet u Ljubljani (Slovenija), Univerzitet u Kadizu (Španija), Univerzitet Côte d’Azur (Francuska), kao i Agencija za zaštitu prirode i životne sredine i NVO Eko Centar Delfin iz Crne Gore.

Univerzitet Crne Gore, Pomorski fakultet Kotor je koordinatorska institucija na ovom projektu. 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.