Održan treći sastanak o master programima na Univerzitetu u Kadizu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U sklopu projekta pod nazivom ‘’Razvoj regionalnog zajedničkog master programa za zaštitu i upravljanje morskom sredinom’’ (eng. Development of Regional Joint Master Program in Maritime Environmental Protection and Management – MEP&M) Erasmus+ programa kojim koordinira Pomorski fakultet Kotor Univerziteta Crne Gore, u utorak i srijedu 18-19. maja 2021. godine, održan je dvodnevni radni sastanak o master programima na Univerzitetu u Kadizu iz oblasti zaštita i upravljanje morskom sredinom.

Partneri su prvog dana imali priliku da čuju više prezentacija o master programu iz integralnog upravljanja obalnim područjem, prostornim planiranjem mora, upravljanja morskim područjem, zatim o programu koji se odnosi na zaštitu i upravljanje prirodnim okruženjem, strukturi ovog programa, adekvatnom upravljanju ekosistemima, kao i obavezama studenata u domenu praktične nastave, teorijskih predavanja i polaganja master (završnog) rada. 

Drugog dana je bilo riječi o jednogodišnjem master programu iz oblasti pomorskog transporta, predmetima koji se slušaju kombinovano (onlajn i uživo) tokom oba semestra, mogućnostima zaposlenja studenata nakon sticanja diplome i saradnje sa privrednim subjektima iz AZ Andaluzija. Drugi dio prezentacija se odnosio na studijski program akvakulture i ribarstva, pri čemu je prikazana struktura programa, kursevi i tematske oblasti. Na kraju su prikazani doktorski programi iz upravljanja i očuvanja morem kao paradigma nastavka školovanja na ovom univerzitetu.

Razmjena iskustava i veliki broj informacija sa ovog događaja poslužiće da se, u periodu koji dolazi, definišu pravci razvoja zajedničkog interdiciplinarnog master programa na MEP&M projektu. 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.