Održan sastanak partnera na projektu Eureka u vezi sa akcionim planom za obuke za VTS operatere




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Sastanak u vezi sa radnim paketom T3 – Akcioni plan za obuke za VTS operatere održan je 26. i 27. novembra 2021. godine u hotelu Cattaro u Kotoru. Sastanku su prisustvovali predstavnici Pomorskog fakulteta Univerziteta u Rijeci, Uprave pomorske sigurnosti u upravljanja lukama iz Bara i Pomorskog fakulteta Kotor Univerziteta Crne Gore. Povod sastanka bio je razmatranje detalja u vezi sa nacrtima dokumenata na kojima se radi i dogovor u vezi sa narednim koracima na realizaciji pomenenutog radnog paketa.

Kao koordinator projektne aktivnosti T3.1.- Harmonizacija obuka za VTS operatere, PFRI je predstavio nacrt dokumenta Analiza postojećih programa u regionu i svijetu (Deliverable 3.1.1.), u okviru kojega još uvijek nedostaje izvještaj iz Italije i dokument o standardizovanim kompetencijama (Deliverable 3.1.2.).

 Posebna pažnja posvećena je projektnoj aktivnosti T3.1.4. koja se odnosi na harmonizovanje programa obuka za VTS operatere  za koju je zadužen Pomorski fakultet Kotor UCG. Usled kašnjenja u dobijanju povratnih informacija od nekih od projektnih partnera, moguće je kašnjenje i u realizaciji ove aktivnosti. Očekuje se da će i ona biti zaključena početkom narednog projektnog perioda, tj. početkom naredne godine, kako bi i projektne aktivnosti koje slijede bile blagovremeno implementirane u skladu sa Projektnom Aplikacijom.

Sljedeći sastanak planiran je za kraj januara 2022. Godine.  



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.