Održan treći sastanak Upravljačkog odbora projekta EUREKA programa ADRION




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Treći po redu sastanak Upravljačkog odbora projekta EUREKA programa ADRION, održan je 16. marta 2022. godine u Tirani (Albanija). Sastanak je održan u hibridnom formatu, a prisustvovali su mu predstavnici svih projektnih patnera i Zajedničkog sekretarijata.

Nakon uvodnog dijela vodećeg partnera na projektu i usvajanja agende sastanka, predstavljen je status predviđenih aktivnosti od strane svih projektnih partnera na osnovu njihovog učešća i zaduženja, najprije u vezi sa tehničkim radnim paketima, a zatim i radnim paketima Menadžment i Komunikacija. Nakon toga, sumirani su ishodi trećeg Koordinacionog sastanka održanog 15. marta 2022. godine, sa posebnim osvrtom na nacrt Memoranduma o saradnji u vezi sa osnivanjem Trajne regionalne mreže za pomorsku sigurnost (Maritime Safety Permanent Transnational Network).

Posebna sesija bila je posvećena aktuelnom stanju u vezi sa predviđenim nabavkama. Vodeći partner predstavio je trenutno stanje u vezi sa planom troškova i procedurama nabavki za tekuću godinu i za svaku od partnerskih institucija. Pri tom je posebno skrenuta pažnja na realizaciju planiranih aktivnosti i troškova u vezi sa planom trošenja predviđenim budžetom projekta.

Vodeći partner predstavio je manje izmjene na Projektnoj aplikaciji na osnovu podnesenih zahtjeva projektnih partnera i odobrenja Zajedničkog sekretarijata.

Sastanak je zaključen opštim osvrtom na ishode sastanka i konkretne aktivnosti koje slijede.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.