Jačanje kapaciteta za unaprijeđenje sistema upravljanja otpadom u lukama




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Predstavnici Centra za istraživanja, inovacije i preduzetništvo Pomorskog fakulteta Kotor Univerziteta Crne Gore učestvovali su na radionici „Jačanje kapaciteta za unaprijeđenje sistema upravljanja otpadom u lukama“ održanoj u okviru INTERREG Adrion projekta “Enhanching COoperation in WAste management from VESsels in ADRION ports – ECOWAVES”, koju je organizovalo Ministarstvo kapitalnih investicija 18.02.2022. godine u Podgorici.

Rukovodilac Centra, prof. dr Danilo Nikolić predstavio je ciljeve i aktivnosti Centra u vezi sa analizom uticaja pomorskih i lučkih aktivnosti na morsku sredinu i kvalitet vazduha. Predstavljene aktivnosti se uglavnom odnose na realizovane istraživačke i inovativne međunarodne i bilateralne projekte sa akademskim i neakademskim institucijama iz Crne Gore, zemalja regiona i EU, saradnju sa institucijama u oblasti Plave ekonomije, osnovane i akreditovane laboratorije i tehničke resurse kojima Centar raspolaže.

Na radionici su pored predstavnika Centra učestvovali brojni predstavnici drugih institucija i kompanija iz Crne Gore i Hrvatske. Kroz učešće na radionici predstavnici Centra ostvarili su direktan kontakt sa drugim učesnicima, gdje se uskoro očekuje organizovanje bilateralnih posjeta u cilju razmatranja mogućnosti povezivanja i saradnje.  



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.