Centar za istraživanja, inovacije i preduzetništvo predstavljen četvrtog dana međunarodne konferencije KIMC 2022




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Četvrtog dana međunarodne konferencije pod nazivom 2nd Kotor International Maritime Conference – KIMC 2022 koju je od 27. do 30.11.2022. godine organizovao Pomorski fakultet Kotor Univerziteta Crne Gore u suorganizaciji sa Opštinom Kotor, naučni stvaraoci su posjetili i Centar za istraživanja, inovacije i preduzetništvo. Tom prilikom, posjetiocima su posebno predstavljeni tehnički kapaciteti Centra, u okviru kojega su prikazane Laboratorija za ispitivanje nafte i naftnih goriva, Laboratorija za 3D modeliranje i štampu, kao i tzv. Smart Bay laboratorija za mjerenje i praćenje potencijalnog zagađenja vazduha sa plovila u Kotorskom zalivu.

Među gostima, kratkoj prezentaciji centra prisustvovali su predstavnici naučnih i akademskih institucija sa Univerziteta u Peloponezu, Letonske pomorske akademije, Matematičkog instituta SANU, Saobraćajnog i Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, Luke Kotor ad, kao i lokalnih firmi među kojima je B Solutions iz Tivta i aktivni pomorci, alumnisti Pomorskog fakulteta Kotor.

KIMC 2022 konferenciju je posjetilo preko 60 naučnih istraživača iz države i regiona. Ovo je ujedno i posljednji veliki događaj koji će u ovoj godini organizovati naš fakultet.

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.