Zašto odabrati Fakultet za turizam i hotelijerstvo?




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Želite da steknete znanja o najmasovnijoj i najbrže rastućoj industriji u svijetu i pritom osjetite spoj kulture i tradicije obrazovanja? Da živite, a istovremeno istražujete i učite turizam na turističkoj destinaciji koja je pod zaštitom UNESCO-a? Smješten u srcu starog grada Kotora gdje se obrazuju visokospecijalizovani stručnjaci za razvoj turističke privrede kao primarne privredne grane Crne Gore, Fakultet za turizam i hotelijerstvo je, bez dileme, prava adresa za vas.

Fakultet nudi atraktivne i moderne studijske programe koji predstavljaju budućnost i najbolju perspektivu za razvoj države. Fokusiran je na saradnju sa kompanijama u kojima studenti obavljaju praksu koja je, uz usvajanje teorijskih znanja, obavezan segment nastavnog procesa. Shodno dinamičnim zahtjevima turističkog tržišta, studenti imaju priliku da praktična znanja i iskustva steknu u najrenomiranijim crnogorskim hotelima, na turističkim destinacijama i inostranstvu posredstvom programa razmjene studenata.

Organizacija gostujućih predavanja stručnjaka iz privrede, posjete kompanijama iz oblasti turizma i hotelijerstva, kao i učešća na naučnim konferencijama i okruglim stolovima čine ovaj Fakultet prepoznatljivim. Takođe, Fakultet realizuje naučnoistraživački i stručni rad u oblasti turizma i hotelijerstva. Pridruženi je član Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija (UNWTO ) i međunarodne asocijacije koja podržava obrazovanje i obuku u turizmu EURHODIP.

Studijski programi

Na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo studijski programi realizuju se kroz osnovne, master i doktorske studije. Na osnovnim studijama možete izabrati dva modula: Upravljanje turističkom destinacijom i Hotelski menadžment i međunarodno hotelijerstvo. Na master studijama to su studijski programi Turizam i Međunarodno hotelijerstvo, dok je na doktorskim studijama dostupan studijski program Turizam.

Koje škole imaju prohodnost za upis?

Prohodnost za upis imaju gimnazija i sve srednje stručne škole u četvorogodišnjem trajanju.

Da li je potrebno polagati prijemni ispit za upis za studijske programe fakulteta?

Za upis na ovaj fakultet nije potrebno polagati prijemni ispit.

U kojim institucijama se obavlja praksa na ovom fakultetu?

Obavezna praktična nastava Fakulteta za turizam i hotelijerstvo Univerziteta Crne Gore obavlja se na I, II i III godini osnovnih studija u najrenomiranijim hotelskim i turističkim preduzećima sa kojima Fakultet ima potpisane ugovore o saradnji.

Šta poslije završetka studija?

Nakon završenih studija na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo studenti posjeduju sposobnosti da tumače temeljne pojave u oblasti turizma i hotelijerstva, analiziraju i interpretiraju njihove uloge u nacionalnoj i globalnoj ekonomiji, ali i da kritički ocjenjuju mehanizme funkcionisanja turističkog tržišta na osnovu primjera najbolje prakse. Studenti ovog fakulteta prepoznati su kao stručnjaci u organizovanju aktivnosti i događaja u hotelijerstvu i kulturnom turizmu, primjeni osnovnih komunikacijskih vještina i savremenih načela upravljanja kadrovima i poslovne komunikacije sa ciljem zadovoljenja potreba gostiju. Dakle, svršeni studenti Fakulteta za turizam i hotelijerstvo predstavljaju visoko stručni i specijalizovani kadar za potrebe u opsegu turističke privrede.

Gdje se u Crnoj Gori može zaposliti svršeni student Fakulteta za turizam i hotelijerstvo?

Studentima se otvaraju vrata u mnogim (pod)oblastima turističke ponude kao što su hotelijerstvo, restoraterstvo, turističke agencije, kruzing industrija, MICE sektor, event industrija, turizam u zaštićenim područjima, SPA sektor i brojna druga radna mjesta koja su direktno povezana ili tangiraju savremeni turizam.

Kontakt:

Adresa: Stari grad br. 320, 85330 Kotor

Telefon: +382 32 322 686

Faks: +382 32 325 049

Mail: fth@ucg.ac.me

Adresa:https://www.ucg.ac.me/fth

 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.