KULTURA I SPORT uz Univerzitetski sportsko-kulturni centar




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Pored događaja koji fakulteti individualno organizuju, u sferi kulture i sporta, sportski i kulturni život svih studenata Univerziteta Crne Gore pretežno se vezuje za jednu lokaciju - Univerzitetski sportsko-kulturni centar.

Univerzitetski sportsko-kulturni centar otvoren je 17. novembra 2015. godine, na svečanosti kojom je obilježen i Međunarodni dan studenata. Centar raspolaže sportskom dvoranom, koja ima preko 5.400 m2 i oko 800 mjesta na tribinama.

U dvorani se, pored treninga, organizuju studentske lige u kolektivnim sportovima, a studenti termine mogu da koriste posredstvom studentskih sportskih društava koja su registrovana na univerzitetetskim jedinicama.

S obzirom na za dovoljavajuće kapacitete dvorane, u njoj se održavaju utakmice republičkog i međunarodnog karaktera.

Centar ima prateće sadržaje za razne sportove, šest svlačionica, sportske rekvizite i opremljenost u skladu sa međunarodnim standardima. Multimedijalna sala Centra, sa kapacitetom od 220 mjesta i tehničkim mogućnostima, služi i kao kulturno-informativni centar Univerziteta Crne Gore. S obzirom na svoje predispozicije, jer je jedna od najvećih sala u Gradu, daje mogućnost za organizaciju širokog spektra dešavanja.

Sala je opremljena i svim potrebnim tehničkim sadržajima, uključujući četiri LCD televizora, projektor, kontrolnu sobu za prevodioce, pa se u njoj može održati prezentacija, projekcija, konferencije, okrugli stolovi, seminari, filmske ili književne večeri. Manja sala Centra raspolaže sa 30 mjesta, a može se koristiti za organizaciju manjih događaja ili paralelnih sesija kada se u velikoj sali organizuju veliki događaji, odnosno dešavanja.

Prednost moderno opremljenog zdanja je što se i svi događaju mogu neometano, paralelno dešavati. Uz sportski i konferencijski centar, ponuda Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra proširena je otvaranjem teretane/fitnes centra koji će koristiti studenti, članovi akademske zajednice, kao i profesionalni sportisti i drugi zainteresovani. Teretana/fitnes centar se prostire na 100 kvadratnih metara, opremljena je inventarom renomiranog italijanskog brenda Panatta Sport i može da zadovolji potrebe kako profesionalnih sportista, tako i rekreativaca i drugih zainteresovanih lica.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.