Info-dani za misije EU Horizont Evropa – Klaster 6: “Hrana, bioekonomija, prirodni resursi, poljoprivreda i životna sredina” – 18. i 19. januar 2022.




Info-dani za misije EU Horizont Evropa – Klaster 6: “Hrana, bioekonomija, prirodni resursi, poljoprivreda i životna sredina” – 18. i 19. januar 2022.

U okviru programa Horizont Evropa, Evropska komisija finansira istraživačke i inovativne projekte za zeleniju Evropu i zdravu planetu za sve. Akcije uključuju direktnu podršku ključnim sveobuhvatnim prioritetima EU, kao što su “Evropski zeleni plan” (Green Deal), Evropa koja je u skladu sa digitalnom erom, akcioni plan za borbu protiv raka i ekonomija koja radi za ljude.

Misije EU su dodatni dio programa za istraživanje i inovacije Horizont Evropa za period 2021-2027, koji ima za cilj rješavanje nekih od najvećih izazova sa kojima se naše društvo suočava.

Info-Dani će predstaviti širok spektar novih tema za svih pet misija (Prilagođavanje klimatskim promjenama, Obnova naših okeana i voda do 2030. godine, Sporazum o zemljištu za Evropu, Karcinom, kao i 100 klimatski neutralnih i pametnih gradova do 2030. godine) koje su dio izmijenjenog programa rada misija 2021 u okviru Horizont Evropa. Evropska komisija poziva istraživače i inovatore, kao i građane i sve zainteresovane strane da uzmu učešće u pet misija:

Kalendar info dana:

18. januar

Misija obnove naših okeana i voda do 2030.

Mission za karcinom

19. januar

Misija prilagođavanja klimatskim promjenama

Misija 100 klimatski neutralnih i pametnih gradova do 2030.

Misija Sporazum o zemljištu za Evropu

 

Za detaljan dnevni red, informacije o učešću i praktične detalje, posjetite veb stranicu događaja.

 

Relevantna dokumenta:



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.