Otvoren poziv za doktorske i postdoktorske istraživačke stipendije: Eugen Ionescu




Otvoren poziv za doktorske i postdoktorske istraživačke stipendije: Eugen Ionescu

Univerzitetska Agencija za Frankofoniju (AUF) objavila je konkurs za doktorske i postdoktorske istraživačke stipendije "Eugen Ionescu", za koje se mogu prijavljivati studenti i istraživači univerziteta članica AUF-a, među kojima je i Univerzitet Crne Gore.

Stipendije se dodjeljuju za period od tri mjeseca, od 1. maja do 31. jula 2023. godine i podrazumijevaju usavršavanje na jednom od univerziteta članica AUF-a u Rumuniji (spisak univerziteta domaćina i oblasti usavršavanja dat na linku: https://www.auf.org/wp-content/uploads/2022/10/Liste-des-universités-roumaines-daccueil-et-leurs-thématiques-de-recherche.pdf).

Konkurs je otvoren do 15. decembra 2022. godine, a kako bi se prijavili zainteresovani istraživači moraju najprije da uspostave kontakt sa univerzitetom na kome su zainteresovani da ostvare mobilnost, kako bi dobili potvrdu o prihvatanju. Sve informacije i prijavni formulari mogu se pronaći na linku:

https://www.auf.org/europe-centrale-orientale/nouvelles/appels-a-candidatures/bourses-de-recherche-doctorale-et-postdoctorale-eugen-ionescu-appel-candidatures-2022-2/

Zainteresovani kandidati moraju imati znanje francuskog na nivou B2. Za sve dodatne informacije i pomoć prilikom apliciranja možete se obratiti na: cef@ucg.ac.me

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.