EIC vebinar o gasovima sa efektom staklene bašte




EIC vebinar o gasovima sa efektom staklene bašte

Evropski savjet za inovacije (EIC) od 24. do 25. novembra organizuje vebinar namijenjen malim i srednjim preduzećima i inovatorima u Evropi, kako bi više saznao o karbonskoj neutralnosti. Tokom vebinara učesnici će razmijeniti informacije, znanja i ideje o najkritičnijim aspektima klimatske neutralnosti i kako ona može pomoći bilo kojoj kompaniji da postigne održivi rast.

Evropska komisija na drugačija način pristupa i suočava se sa pristupom klimatskim promjenama. EK je jasno iskazala i pokazala svoju ambiciju da postane klimatski neutralni kontinent do 2050. godine, jer je za kompanije koje posluju unutar Evrope postalo najvažnije da shvate šta to znači za njih. S obzirom na klimatsku krizu koja je pred nama, pitanja poput „Kako postati karbonski neutralan?“ ili „Koja je razlika između Net-Zero i Climate Positive?“ ključna su za razumijevanje šta treba da se uradi da bi se zaštitila priroda i čovječanstvo.

Ovaj vebinar je strkturiran na način da je odvojeno 30 minuta za prezentacije, nakon čega slijedi sesija od 15 minuta za pitanja i odgovore, sa sljedećim dnevnim redom:

  • Opši opis sistema GHG (gasovi sa efektom staklene baste) kao što su ciljevi zasnovani na nauci;
  • Prezentacija konteksta i dinamike dobrovoljnog tržišta ugljenika;
  • Neki uvidi u vezi sa klimatskim projektima: kako mogu da kompenzuju emisije koje još nisu svedene na nulu i glavni principi koji stoje iza kojih mogu da garantuju kredibilitet ovih projekata;
  • Razlika između Carbon Neutrality, Climate Neutrality, Net-Zero, Climate Positive, itd.
  • Kako kompanije mogu dobrovoljno da dobiju akreditaciju za karbonsku neutralnost i koje koristi imaju od toga.

Da biste se prijavili za onlajn učešće kliknite ovdje i popunite formular.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.