Dodatne informacije i podrška Horizont Evropa programa za aplikante




Dodatne informacije i podrška Horizont Evropa programa za aplikante

 

 

 

 

 

 

 

 

U nastavku se nalazi niz izvora/resursa koji će pomoći aplikantima da pripreme svoje predloge u okviru Horizont Evropa programa, uključujući Kako se prijaviti i Ko može da se prijavi.

Takođe su date sledeće informacije:

Ako ste zainteresovani za finansiranje zajedničkih projekata u određenoj tematskoj oblasti, u okviru Horizont Evropa programa, na dolje navedenim linkovima možete pronaći informacije o finansiranju za određene teme:

REA organizuje Info dane za neke od navedenih tema. Pogledajte kalendar događaja za predstojeće Info dane.

Ako su vam potrebni dodatni opšti i praktični savjeti o finansiranju u okviru Horizont Evropa programa, uzmite u obzir sledeće:

  • Sve zemlje EU i partnerske zemlje učesnice imaju nacionalne kontakt tačke (NCP) za oblasti, koje vam mogu pružiti podršku u okviru date teme.. Većina NCP kontakata organizuju događaje informisanja i umrežavanja, kao i radionice pisanja predloga projekata. Oni vam takođe mogu pomoći u pronalaženju partnera za projekat.

Ukoliko  su vam potrebna dodatna pojašnjenja o EU finansiranju istraživanja i validaciji učesnika:

  • Služba za istraživanje istraživanja može vam pomoći u vezi pitanja o finansiranju EU za istraživanje i inovacije.
  • Odgovaraju i na upite o validaciji učesnika u projektu. Ukoliko ste registrovani na portalu za finansiranje i tendere, molimo vas da kontaktirate Centralnu službu za validaciju putem Registra učesnika, koristeći funkciju „Poruke“ na vašem nalogu za identifikacioni kod učesnika (PIC).

Ako želite da pogledate prethodno finansirane projekte i njihove rezultate:

Informativna služba Evropske komisije za istraživanje i razvoj (CORDIS) pruža informacije o istraživačkim i inovativnim aktivnostima koje finansira EU na šest jezika. Postoji baza podataka projekta, paketi rezultata na određene teme i časopis istraživanja*eu.

Ukoliko imate tehničkih problema:

Za pitanja vezana za IT u vezi sa aplikacijom preko Portala za finansiranje i tendere, molimo kontaktirajte IT službu za podršku (IT Help Desc).



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.