HORIZONT EVROPA NFO DAN za Klaster 2 - Kultura, kreativnost i inkluzivno društvo – 7.12.2021.




 HORIZONT EVROPA NFO DAN za Klaster 2 - Kultura, kreativnost i inkluzivno društvo – 7.12.2021.

Info dan za Klaster 2 „Kultura, kreativnost i inkluzivno društvo“ programa Horizont Evropa će biti organizovan 7.12.2021.

U okviru Stuba 2 programa Horizont Evropa, Klaster 2 „Kultura, kreativnost i inkluzivno društvo“ se fokusira na izazove koji se odnose na demokratsko upravljanje, kulturno naslijeđe i kreativnu ekonomiju, kao i na društvene i ekonomske transformacije.

Klaster ima za cilj da doprinese svim političkim prioritetima Evropske Komisije, a to su novi podsticaj evropskoj demokratiji, ekonomiji od koristi za ljude, evropski zeleni sporazum (Green Deal), prilagođavanje Evrope digitalnom dobu, promociji evropskog načina života i osnaživanju pozicije Evrope u svijetu. Takođe se bavi pitanjima koja su relevantna za povezane zelene i digitalne tranzicije, kao i oporavak nakon COVID-a 19.

Budući projekti treba da obezbijede rezultate u tri oblasti intervencije koje odgovaraju strateškom planu Horizont Evropa (2021-2024):

  • Demokratija i upravljanje
  • Kulturna baština
  • Društvene i ekonomske transformacije

Očekuje se da će sve teme u okviru ovog Klastera uključiti društvene i humanističke nauke, kao I dimenziju rodne ravnopravnosti.

Događaj za umrežavanje partnera (brokerage event) za HORIZONT EVROPA Klaster 2 - Kultura, kreativnost i inkluzivno društvo  će se održati 8.12.2021. Na ovom linku se možete registrovati za događaj uparivanja I umrežavanja partnera.

Info dan i program možete pratiti na ovom linku.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.