Peti poziv za prijavljivanje projekata objavljen od strane Interreg Jadransko-jonskog programa (ADRION)




Peti poziv za prijavljivanje projekata objavljen od strane Interreg Jadransko-jonskog programa (ADRION)

Interreg Jadransko-jonski program (ADRION) objavio je Peti vanredni poziv za prijavljivanje projekata, čiji je opšti cilj podizanje kompetencija i vještina u oblastima koje se smatraju strateški važnim za Jadransko-jonski region.

Poziv je otvoren samo za projekte na sljedeće teme:

  • Plava ekonomija
  • Socijalne inovacije
  • Obnovljiva energija
  • Cirkularna ekonomija

 

 

Poziv je namijenjen sljedećim korisnicima:

  • Univerziteti/fakulteti iz država članica ERDF – “European Regional Development Fund” (Hrvatska, Grčka, Italija, Slovenija), ili iz IPA II partnerkih država (Crna Gora, Srbija, Bosna i Hercegovina, Albanija);
  • Organizacije koje podržavaju preduzetništvo;
  • Istraživačke institucije sa ekspertizom u vezi sa konkretnom temom.

Poziv ima za cilj da podrži zajedničke transnacionalne master programe (akreditaciju i druge pripremne mjere i izvođenje akreditovanih programa), kao i zajedničku primjenu koncepata obrazovanja/obuke od strane mreže univerziteta koji će se odvijati u programskom periodu 2021.–2027.

Poziv je otvoren do 8. jula 2022. godine u 15:00.

Projektne aktivnosti će početi najkasnije od 1. oktobra 2022. godine i biti završene do 30. juna 2023. godine. Nije predviđeno produženje trajanja projekata.

Ukupan budžet Poziva je 4 miliona EUR. Projekat od strane EU može biti finansiran sa najviše 1 milion EUR i to je limitirano na nivo ko-finansiranja u iznosu do 85% legitimnih troškova za sve projektne partnere.

Vodeći partner mora biti univerzitet/fakultet koji se nalazi u ERDF partnerskoj državi. Univerzitet/fakultet može biti partner u najviše 3 prijavljena projekta.

Više informacija o Pozivu može da se nađe na sljedećoj internet stranici (Priručnik, Objava Poziva, Formulari za prijavljivanje itd):

VIŠE DETALJA O POZIVU

Podršku potencijalnim aplikantima i projektnim partnerima pruža Nacionalna kontakt osoba:

NACIONALNA KONTAKT OSOBA

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.