Univerzitet Crne Gore organizovao prvi polugodišnji sastanak Erasmus+ projekta Integrisano učenje za mir/Integrated Learning for Peace




Univerzitet Crne Gore organizovao prvi polugodišnji sastanak Erasmus+ projekta Integrisano učenje za mir/Integrated Learning for Peace

Univerzitet Crne Gore je 1. jula, 2022 bio domaćin prvog polugodišnjeg sastanka Erasmus+ projekta Integrisano učenje za mir/Integrated Learning for Peace. U ime Univerziteta Crne Gore, sastanak je vodila dr Srna Sudar, rukovodilac Kancelarije za projekte.

Univerzitet Crne Gore učestvuje u EURAMUS+ K2 projektu „Integrated Learning for Peace„ u okviru ključne akcije: Saradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse (Key Action2: Cooperation for Innovation and Exchange of Good Practices, Cooperation Partnership in the field of Youth).

Projekat Integrisano učenje za mir/Integrated Learning for Peace  je okupio institucije iz Bugarske, Italije, Bosne i Herzegovine, Crne Gore i Palestine, čija uloga i pozicija obezbjeđuje formalno i neformalno obrazovanje u društvu, i stvara inovativne alate za mlade i edukatore.

Projekat će kreirati inovativne alate za mlade i edukatore, kako bi se podržalo  usvajanje metodologije potrebne za pružanje potrebnih kompetencija mladima da postanu graditelji i promoteri mira. Glavni cilj projekta jeste da omogući inovativne nove pristupe:

  • Stvaranje zajedničkog okvira ključnih kompetencija u sektorima formalnog i neformalnog obrazovanja,
  • Podrška mladim ljudima da pronađu potrebne ali i fleksibilne puteve za pristup relevantnim mogućnostima učenja,
  • Integrisanje formalnog i neformalnog obrazovanja pristupa učenju za sveobuhvatnije pružanje usluga, korišćenjem modernih tehnologija.

Online platforma projekta će sadržati materijale i online kurs sa 6 modula i testova, koji će mladima obezbijediti potrebne informacije i sticanje znanja, kao i sertifikat o završenom kursu, u oblasti izgradnje mira i nošenja sa konfliktima i izazovima.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.