Razmatrana projektna saradnja sa univerzitetima Španije u okviru Međunarodne nedjelje razmjene osoblja




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Kao dio Međunarodne nedjelje razmjene osoblja, koju zajednički organizuju Univerzitet Crne Gore i dva univerziteta iz Španije - Univerzitet u Kadizu i Univerzitetu u Haenu, upriličen je dan predstavljanja novoosnovane Kancelarije za projekte Univerziteta Crne Gore, kao i određenih tekućih Erasmus+ projekata, istraživačkih potreba i interesa svih uključenih.

Prorektorica za internacionalizaciju Univerziteta Crne Gore prof. dr Sanja Peković predstavila je strukturu i poziciju Univerziteta Crne Gore u visokoškolskom obrazovnom sistemu Crne Gore, i ciljeve daljeg rasta i pozicioniranja, dok je Kancelariju za projekte UCG-a predstavila rukovodilac Kancelarije dr Srna Sudar. Istraživačke potrebe i interese Crne Gore i samog Univerziteta predstavio je saradnik u Kancelariji, mr Filip Petrović, što je dalo osnovu i okvir menadžmentu i ostalim predstavnicima fakulteta Univerziteta u Kadizu i Univerziteta u Haenu da predstave njihova istraživanja, obrazovne programe i potencijal za međunarodnu saradnju crnogorskih i španskih univerziteta.

Kako bi se približile teme od značaja za dalje jačanje obrazovnog sistema na Univerzitetu Crne Gore, njegov dalji razvoj, kao i pozicioniranje u međunarodnom visokoškolskom i istraživačkom prostoru, na sastanku je detaljnije predstavljeno nekoliko značajnih Erasmus+ projekata iz različitih oblasti. Među njima su projekti Development of Regional Joint Master Program in Maritime Environmental Protection and Management/MEP&&M, Strengthening capacities for the implementation of dual education in Montenegro Higher Education/DualMon, Sustainable University - Enterprise Cooperation for Improving Graduate Employability/SUCCESS, i Reforming doctoral studies in Montenegro and Albania - good practice paradigm/MARDS i Integrated Learning for Peace

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.