SUCCESS projekat doprinosi digitalizovanoj budućnosti u regionu i Crnoj Gori




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U sklopu konferencije “Izazovi digitalne konferencije”, koja je okupila aktere iz različitih sfera ekonomije i društva, predstavljen je Erasmus+ SUCCESS projekat. Konferenciju je organizovao 29.11.2022. Univerzitet Crne Gore, u okviru Erasmus+ projekta Digital Entrepreneurial Nest and Industry 4.0 u Crnoj Gori (DigNest), koji institucija sprovodi kao partner u projektu.

SUCCESS projekat, svojim stremljenjem da pospješi saradnju akademske zajednice sa industrijom, direktno doprinosi opštem cilju DigNest projekta - da podrži modernizaciju visokoškolskih ustanova u Crnoj Gori i ojača njihovu saradnju sa vodećim preduzećima na tržištu, sa primarni fokusom na  maksimiziranju koristi od digitalnih tehnologija u određenim prioritetnim oblastima (poljoprivreda i zdravstvo).

Dr Srna Sudar, Rukovoditeljka Kancelarije za projekte na Univerzitetu Crne Gore, je u okviru predsatvljanja ključnih aktivnosti i dosadašnjih rezultata projekta, naglasila važnost jačanja kapaciteta visokoškolskog obrazovanog sistema u oblasti preduzetništva i potrebnih mekih vještina, što je jedan od ciljeva SUCCESS projekta. Pored jačanja kapaciteta i modernizacije kurikuluma, bitni su i efikasni sistemi saradnje, a jedan od instrumenata u dobu digitalizacije, jeste i digitalna interaktivna online platforma za saradnju - KALCESS, koja će biti uspostavljanja u toku trajanja SUCCESS projekta.

 

Web: www.success-project.ba

Facebook: https://www.facebook.com/UniversityEnterpriseCooperation/

Instagram: https://www.instagram.com/success_euproject/

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/project-success-664323209

Twitter: https://twitter.com/ProjectSucces21



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.