Grant šema Naučni potencijal u službi inovacija - konferencija za medije 1.2.2023.




Grant šema Naučni potencijal u službi inovacija - konferencija za medije 1.2.2023.

Povodom početka implementacije projekata iz Grant šeme "Naučni potencijal u službi inovacija", koja se realizuje u okviru Programa pretpristupne podrške EU Crnoj Gori (IPA II, Akcijski program za 2020. godinu), u Evropskoj kući će se 1. februara, 20023. sa početkom u 10 časova, održati konferencija za medije. Konferenciju organizuju Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja Crne Gore, u saradnji sa sa Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori i Ministarstvom finansija Crne Gore.

Prof. dr Biljana Šćepanović, ministarka nauke i tehnološkog razvoja, Liselote Isakson, zamjenica šefa za sektor saradnje Delegacije EU u Crnoj Gori i Ana Raičević, generalna direktorica za finansiranje i ugovaranje sredstava u EU pomoći u Ministarstvu finansija će prisutnima obrazložiti projekat i grant šemu kroz koju će se finansirati  9 projekata u ukupnom iznosu od 980643.54 EUR. Cilja šee I odabaranih projekat čće biti doprinos unapređenju saradnje akademskog i biznis sektora u skladu sa strateškim prioritetima Strategije pametne specijalizacije Crne Gore (2019-2024).

Grant šema ima za prioritet:

  • angažovanje mladih istraživača, naročito istraživačica, u akademskom i biznis sektoru,
  • povećanje broja kvalitetnih projekata koji će podići nivo istraživanja, razvoja i inovacionih aktivnosti u organizacijama/institucijama i omogućiti im da dostignu konkurentsku prednost u primijenjenom istraživanju i razvoju proizvoda, usluga i procesa.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.