Otvoren poziv za sedmo Zhongguancun međunarodno takmičenje u naprednoj tehnologiji
Otvoren poziv za sedmo <span class="CyrLatIgnore">Zhongguancun</span> međunarodno takmičenje u naprednoj tehnologiji

Sedmo međunarodno takmičenje u naprednoj tehnologiji, u organizciji Promotivnog centra za visoku tehnologiju Zhongguancun iz Kine, otvoreno je za start-up kompanije iz cijelog svijeta. Glavna nagrada je 1.000.000 CNI, dok se dodatne nagrade, vrijedne stotine hiljada juana, dodeljuju u nekoliko kategorija.

Na konkurs su dobrodošli kandidati iz sljedećih tehnoloških oblasti:

 1. Vještačka inteligencija;
 2. Veliki podaci i računarstvo u oblaku;
 3. Integrisana kola;
 4. Komunikacije i internet;
 5. Veb 3.0 (uključujući VR i metauniverzum);
 6. Medicinska sredstva (uključujući zdravstvene usluge);
 7. Biomedicina;
 8. Zelena i niskougljenična tehnološka rješenja;
 9. Pametna vozila;
 10. Pametna proizvodnja i novi materijali;
 11. Nova energija;
 12. Fintech.

Uslovi za učešće:

 1. Učesnici se mogu takmičiti kao kompanija ili tim. Kompanije koje učestvuju ili timovi će se uglavnom baviti istraživanjem i razvojem, proizvodnjom i uslugama naprednih tehnoloških proizvoda;
 2. Proizvodi, tehnologije i srodni patenti kompanija/timova učesnika moraju biti jasni, a vlasništvo prava intelektualne svojine bez ikakvih sporova. Podrazumijeva se da svi članovi kompanija ili timova imaju dobru društvenu reputaciju, bez kriminalnog dosijea ili nekog čina nepoštenja.
 3. Svaka kompanija/tim može prijaviti samo jedan projekat. Kompanije/timovi koji su osvojili prvo, drugo ili treće mjesto u finalu prethodnog konkursa ne mogu se registrovati za ovo takmičenje.

Prijavljivanje se vrši tako što ispunjen obrazac za prijavu, dostupan u prilogu, pošaljete na e-mail adresu mogiorosi.peter@lcinnoconsult.com. Za dvije posljednje tačke obrasca: pitch deck mora biti priložen (iako u obrascu za prijavu piše biznis plan, to je zapravo pitch deck) i „Fotografija poslovne licence“ – prihvatljiv je i snimak ekrana kompanije iz registra.

Rok za prijavu je 30. septembar 2023. godine.

DokumentiNe propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.