ERC objavio Radni Program za 2025. godinu: nove mogućnosti finansiranja i ključni detalji
ERC objavio Radni Program za 2025. godinu: nove mogućnosti finansiranja i ključni detalji

Evropski istraživački savjet (ERC) je zvanično usvojio i objavio svoj Radni program za 2025. godinu. Ovaj sveobuhvatni dokument opisuje dostupne mogućnosti finansiranja za narednu godinu, uključujući budžete za razne konkurse, kalendar  poziva za grantove i uslove za dobijanje ERC finansiranja.

Glavne Tačke Radnog Programa za 2025.

Radni program ERC-a za 2025. godinu je ključni plan za istraživače koji traže finansiranje za revolucionarne projekte. Evo nekoliko ključnih elemenata koji su uključeni u novi program:

Mogućnosti Finansiranja: Program detaljno opisuje širok spektar mogućnosti finansiranja koje su dizajnirane da podrže vrhunske istraživače iz raznih disciplina. Date mogućnosti imaju za cilj podsticanje naučne izvrsnosti i inovacija unutar Evropske unije i šire.

Budžeti Konkursa: Radni program specificira budžete dodijeljene za svaki konkurs za finansiranje. Ova transparentnost pomaže istraživačima da se upoznaju sa finansijskim okvirom svakog granta i da planiraju svoje prijedloge u skladu s tim.

Kalendar Poziva za Grantove: Detaljan kalendar poziva za grantove je obezbijeđen, omogućavajući istraživačima da se pripreme i učestvuju u predstojećim ciklusima finansiranja. Kalendar uključuje rokove za podnošenje predloga, vremenske okvire za evaluaciju i datume objave za uspješne prijave.

Uslovi za ERC Finansiranje: Dokument opisuje specifične uslove koje podnosioci prijava moraju ispuniti da bi se kvalifikovali za ERC finansiranje. Ovo uključuje kriterijume podobnosti, procedure evaluacije i zahtjeve za izvještavanje, obezbjeđujući da je proces finansiranja jasan i dostupan svim potencijalnim podnosiocima prijava.

Uticaj na Istraživačku Zajednicu

Objavljivanje Radnog programa za 2025. godinu se očekuje da će imati značajan uticaj na istraživačku zajednicu. Pružanjem jasnih smjernica i velike mogućnosti finansiranja, ERC ima za cilj da podrži inovativne istraživačke projekate koji mogu dovesti do značajnih naučnih i tehnoloških napredaka.

Sledeći Koraci

Istraživači zainteresovani za podnošenje prijava za ERC grantove treba detaljno da prouče Radni program za 2025. godinu i da počnu sa pripremom svojih prijedloga. ERC  nudi razne informativne sesije i resurse kako bi pomogao podnosiocima prijava da se snađu u procesu prijavljivanja.

 

O ERC-u

Evropski istraživački savjet, osnovan od strane Evropske unije, posvećen je podršci visokokvalitetnim istraživanjima kroz konkurentno finansiranje. Cilj mu je da podstakne naučnu izvrsnost podsticanjem vrhunskih istraživača da sprovode revolucionarne projekte širom Evrope.

ERC Radni Program za 2025 možete pogledati ovdje.

Za više informacija posjetite ERC web site!Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.