Horizont 2020




Horizont 2020

Horizont 2020 je finansijski instrument i najveći okvirni program za istraživanje i inovacije EU, koji sprovodi Uniju inovacija, vodeću inicijativu „Evropa 2020“, čiji je cilj da obezbijedi evropsku globalnu konkurentnost. Program se fokusira na inovacije i rezultate koji imaju tržišnu i upotrebnu vrijednost.

Uzimajući u obzir da istraživanje i inovacije predstavljaju okosnicu budućeg održivog razvoja, program Horizont 2020 svojom strukturom i budžetom podržava ekononski razvoj i kreiranje poslova, u službi životne sredine i održivih društava. Razvoj baziran na utemeljenoj nauci, vodećoj industrijskoj ulozi, tehnološkim inovacijama i rješavanju društvenih izazova, daje osnov za pametan, održivi i inkluzivni rast i kreiranje novih radnih mjesta.

Okvirni program EU za istraživanje i inovacije će se nadograditi dodatnim mjerama koje će osigurati zaokruživanje i dalji razvoj evropskog istraživačkog prostora, sa krajnjim ciljem da se stvori jedinstveno tržište za znanje, istraživanje i inovacije.

Institut-Centar izvrsnosti za istraživanja i inovacije Univerziteta Crne Gore poziva sve zainteresovane subjekte da se prijave na učesnički portal Evropske komisije “Istraživanje i inovacije”, kako bi blagovremeno pratili događaje i aktivnosti u okviru programa Horizont 2020.

    ■ Za sažeti pregled programa Horizont 2020 dostupne su standardna i animirana prezentacija.

    ■ Pozive i tendere u okviru Horizont 2020 programa možete pretražiti ovdje.

    ■ Koristiti pllatformu Evropske komisije za pretragu potencijalnih partnera za istraživačke i inovativne projekte.

 

Detaljnije informacije o programu Horizont 2020 se mogu preuzeti na web sajtu programa.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.