CBE JU poziv za podnošenje prijedloga projekata za unaprijeđenje konkurentnih kružnih bioindustrija u Evropi
<span class="CyrLatIgnore">CBE JU</span> poziv za podnošenje prijedloga projekata za unaprijeđenje konkurentnih kružnih bioindustrija u Evropi

Zajedničko preduzeće za bioindustriju The Circular Bio-based Europe Joint Undertaking (CBE JU) je partnerstvo između Evropske unije i Konzorcijuma za bioindustriju (BIC) koje finansira projekte koji unaprijeđuju konkurentne kružne bioindustrije u Evropi. CBE JU je otvorio poziv za podnošenje prijedloga projekata za unaprijeđenje konkurentnih kružnih bioindustrija u Evropi, kao i za razvoj novih kružnih i održivih proizvoda i rješenja za tržište.

Ukupna sredstva izdvojena za finansiranje su u iznosu od 213 miliona eura. Spisak otvorenih poziva možete pronaći ovdje. Teme za podnošenje biće objavljene na EU portalu za finansiranje i tenderske mogućnosti. Rok za podnošenje prijava je otvoren do 18. septembra 2024. u 17:00 po srednjeevropskom vremenu.

Godišnjem programu rada za 2024 možete pronaći kompletan tekst tema, uslove i zahtijeve. Najčešća pitanja za podnosioce prijava objavljena su do kraja marta i kontinuirano ažurirana na osnovu pitanja kandidata. Priručnik Horizon Online Manual pruža više informacija o različitim koracima aplikacije, a korisne informacije u vezi sa podnošenjem projektnih prijava možete pronaći u odjeljku How to apply na veb stranici CBE JU.Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.