Studentski parlament Univerziteta Crne Gore raspisao konkurs za dodjelu stipendija "Studentska solidarnost"




Projekat pod nazivom “Studentska solidarnost” sa osnovnim ciljem i željom da pomogne studentima koji se nalaze u nepovoljnom socijalnom položaju, a koji su tokom studija postigli zavidne rezultate i koji ujedno iskazuju veliki stepen i učešće u studentskom, humanitarnom, građanskom, sportskom aktivizmu. Skupština Skupština Studentskog parlamenta UCG na sjednici održanoj 24.02.2022. jednoglasno je donjela odluku o pokretanju stipendiranja koleginica i kolega putem konkursa za dodjelu stipendija „Studentska solidarnost. U nadi da će „Studentska solidarnost“ postati tradicionalna aktivnost, SPUCG ističe da solidarnost, podrška i kolektivna odgovornost treba da budu od ključnog značaja kada je u pitanju studentska populacija.



U nastavku je tekst konkursa u cjelosti:

Pravo prijave na Konkurs za dodjelu stipendije ima student Univerziteta Crne Gore koji  ispunjava sljedeće uslove:
•    da je student Univerziteta Crne Gore
•    da on i/ili član njegove porodice ostvaruje/u pravo na socijalno primanje kod Centra za socijalni rad
•  da doprinosi studentskom/građanskom aktivizmu, sportu ili kulturi kroz rad u studentskim organizacijama, nevladinom sektoru ili učešćem u takmičenjima i manifestacijama iz oblasti kulture i sporta.

Uz prijavu za dodjelu stipendije, kandidati obavezno dostavljaju:
•    potvrdu o studiranju
•    potvrdu Centra za socijalni rad iz opštine prebivališta
•    potvrdu o doprinosu studentskom/građanskom aktivizmu (od studentske organizacije ili NVO sektora)
•    dokaz o rezultatu ostvarenom na sportskom takmičenju.

Po ovom konkursu se dodjeljuje 15 stipendija, i to:
•    6 stipendija za studente sa organizacionih jedinica iz oblasti društvenih nauka
•    6 stipendija za studente sa organizacionih jedinica iz prirodnih nauka
•    3 stipendije za studente sa organizacionih jedinica iz oblasti umjetnosti(Fakultet dramskih umjetnosti, Muzička akademija i Fakultet likovnih umjetnosti).

Stipendija iznosi 300,00 EUR i isplaćuje se u dvije rate po 150.00 EUR po semestru,  prenosom sredstava na žiro račun dobitnika stipendije.
 Dodijeljena sredstva iz stava 1 ovog člana su bespovratna.
Uslovi, kriterijumi i postupak za dodjelu stipendije su propisani Pravilnikom o kriterijumima, načinu, uslovima i visini stipendija studentima Univerziteta Crne Gore u okviru projekta „Studentska solidarnost“, br. 251 od 17.11.2020. godine.
Prijave na Konkurs se podnose radnim danima u periodu od 10 do 13 časova,  zaključno sa 21. martom 2022. godine u 13 časova.
 Prijave se predaju neposredno kancelariji SPUCG u zgradi Rektorata Univerziteta Crne Gore,  poštom ili mailom skeniranu (pdf format) dokumentaciju na adresu: spucg@ucg.ac.me.
 Neblagovremene i nepotpune prijave neće se uzeti u razmatranje.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.