Odluka o raspisivanju izbora za članove Skupštine SPUCG za mandatni period 2022-2024




Na osnovu člana 10 Statuta Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore i članova 13, 14 i 30 Pravilnika o organizaciji izbora za članove Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore, predsjednika i članove studentskih vijeća na univerzitetskim jedinicama, donosim



O D L U K A

 

            I Raspisuju se izbori za članove Skupštine Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore za mandatni period 2022. – 2024.

            II Rok za dostavljanje kandidatura je 7 (sedam) dana. Rok za predaju kandidatura je do srijede, 23.03.2022.

           III Kandidature se podnose Univerzitetskoj izbornoj komisiji (UIK) sa naznakom – Kandidatura za izbore za članove Skupštine Studentskog parlamenta UCG za mandatni period 2022-2024. Kandidature se dostavljaju u kancelariji Studentskog parlamenta UCG svakog dana od 9 do 15 sati, a najkasnije do srijede, 23.03.2022. do 15 sati.

           Neblagovremene prijave, UIK neće uzeti u razmatranje.

           Dokumentacija koja se dostavlja uz kandidaturu propisana je članom 30 Pravilnika o organizaciji izbora za članove Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore, predsjednika i članove studentskih vijeća na univerzitetskim jedinicama.

           Obrazac za kandidaturu se preuzima u kancelariji Studentskog parlamenta UCG, ul. Cetinjska br. 2, zgrada Rektorata UCG, Podgorica.

           IV Univerzitetska izborna komisija donosi odluku o terminu održavanja izbora za svaku organizacionu jedinicu. Izbori moraju da budu održani najranije 15, a najkasnije 30 dana od dana raspisivanja.

           V Odluka stupa na snagu danom donošenja i objavljuje se na zvaničnom sajtu Studentskog parlamenta UCG i oglasnim tablama univerzitetskih jedinica



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.